Publicitate falsă cu imaginea Monicăi Anghel. Se întâmplă de mai bine de un an, fără acordul artistei.
Escrocii au ”clonat-o” pe Monica Anghel (54 de ani), cu ajutorul AI, și au folosit-o într-un clip ce pare real, însă nu este nicidecum așa.
„Apăream eu, cu vocea puţin schimbată evident, dar buzele se mişcau ca şi când eu vorbeam.
Practic, mi-a fost furată imaginea, identitatea, vocea, absolut tot şi, vezi Doamne, eu aş promova nu ştiu ce prostii”, a declarat, pentru antena3, Monica Anghel.
În reclama unde apare ”clona”, aceasta spune: ”Şi eu am avut riduri groaznice, dar am găsit un produs care mi-a rezolvat problema în câteva săptamani. Reduce ridurile de pe frunte, pungile de sub ochi, şterge ridurile şi pielea flască şi ridată”.
În majoritatea cazurilor, așa-zisele produse-minune promovate prin publicitate falsă nu sunt vândute în legal în România, iar cumpărătorii pot ajunge să aibă probleme de sănătate grave după ce le folosesc.
„Asta mi s-a întâmplat cu o fostă colegă a mea de liceu, pe care am întâlnit-o întâmplător şi mi-a spus lucrul acesta: cu picăturile alea la care faci tu reclamă am ajuns la spital”, a relatat artista.
Cei care fac publicitate falsă riscă să stea la închisoare până la cinci ani.
Anul trecut, peste 10.000 de români au fost victime ale înşelăciunilor comise în mediul online.
Escrocii se folosesc adesea de imaginea unor vedete pentru a promova diverse produse sau pentru a face reclamă la investiţii fictive, mai notează sursa citată.
Polițiștii recomandă atenție și prudență la mesaje și anunțuri atractive venite din surse suspecte. Verificarea informațiilor este o măsură preventivă esențială pentru a nu cădea în plasa escrocilor.