Cleopatra, una dintre cele mai emblematice figuri istorice, apela la un truc simplu și natural pentru a-și menține pielea catifelată și strălucitoare, notează Click. Se spune că aceasta obișnuia să se îmbăieze în lapte de măgăriță și miere, un obicei care i-ar fi menținut pielea netedă și hidratată. Aceste băi erau cunoscute pentru efectele lor terapeutice și estetice în Egipt, Grecia Antică și Imperiul Roman.
Citește și: Ce zodie ești în horoscopul egiptean antic. Misterele ascunse în spatele celor 12 semne zodiacale
Cleopatra a fost ultima regină care a condus Egiptul antic, fiind prezent în una dintre cele mai cunoscute personaje feminine din istoria mondială. Pe timpuri, ea era considerată o femeie foarte frumoasă, fiind conștientă de acest lucru. Din acest motiv, ea își folosea puterea de seducție pentru a-și duce la bun sfârșit planurile.
Cleopatra s-a născut în 69 î.Hr., fiind membră a dinastiei Ptolemeice, o familie de origine greco-macedoneană care a domnit în Egipt după moartea lui Alexandru cel Mare. Părinții săi au fost Ptolemeu al XII-lea și Cleopatra V, iar ea a avut un frate mai mic, Ptolemeu al XIII-lea, cu care a domnit o perioadă.
Ea a ajuns regina Egiptului de la o vârstă fragedă, după moartea tatălui ei și a fosti mplicată într-o luptă de putere cu fratele său. De-a lungul domniei, aceasta a reușit să consolideze și să mențină controlul asupra Egiptului într-o perioadă de instabilitate politică atât în interiorul țării, cât și în relațiile cu Roma.
Însă, puțini oameni știu ce ritualuri avea aceasta pentru a arăta perfect de fiecare dată. Printre altele, Cleopatra făcea băi în lapte de măgăriță și miere, acest obicei lăsându-i pielea netedă și hidradată.
Potrivit experților, aceste băi hidratează pielea, căci laptele conține grăsimi și proteine benefice. Totodată, acidul lactic acționează delicat pentru a elimina celulele moarte. De asemenea, acesta are un efect natural de exfoliere, contribuind la regenerarea pielii și oferind un aspect vizibil mai curat și mai neted.
Mierea, la rândul ei, este un umectant natural, care atrage umezeala și o menține în piele. Proprietățile ei antioxidante și antibacteriene protejează pielea de iritații și de efectele radicalilor liberi, iar aroma mierii asigură o textură catifelată și ajută la reducerea stresului.