SCANDAL la Facultatea de Teologie. Un tânăr acuză că a fost EXMATRICULAT fiindcă n-a vrut să fie gay

Acuzaţii incredibile la adresa Facultăţii de Teologie din Alba Iulia şi a unuia dintre şefii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Un student susţine că a fost exmatriculat fiindcă ar fi refuzat să întreţină relaţii homosexuale într-o mănăstire, unde a muncit.

25 iul. 2013, 15:20
SCANDAL la Facultatea de Teologie. Un tânăr acuză că a fost EXMATRICULAT fiindcă n-a vrut să fie gay

Un student de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia susţine că ar fi fost exmatriculat după ce PS Ioachim Băcăoanu i-a ridicat binecuvîntarea arhierească. Acesta spune că totul i se trage de la faptul că ar fi refuzat să întretină relatii homosexuale la Mănăstirea Calapodeni, unde a muncit.

Tânărul a explicat întreaga situaţie publicaţiei Monitorul de Neamţ. „La Mănăstirea Calapodeni, de la Podul Turcului, am fost primit de staretul Parfene Pahome. După ce am ajuns acolo mi s-au făcut tot felul de propuneri de ordin sexual. Am mers la facultate si am crezut că este doar o ispitire canonică.

M-am prezentat la duhovnicul Florin Parasca, care mi-a atras atentia în timpul sfintei taine a spovedaniei să fiu atent de ceea ce se întîmplă în rîndul monahilor. Mi-ar place să cred că nu în toate mănăstirile noastre se întîmplă la fel. As vrea să cred că este un caz izolat„, s-a plâns studentul exmatriculat.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvînt al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, preotul Constantin Gherasim, a afirmat că ridicarea binecuvîntării arhieresti a fost motivată de un comportament verbal violent, de calomniile aduse clerului monahal şi „din cauza numeroaselor tulburări provocate în obştile monahale pe care acesta le-a tranzitat de-a lungul timpului„.