Claudiu Săftoiu dezminte concesionarea terenurilor TVR: Pentru asta e necesară o hotărâre de guvern

Preşedintele director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu, a dezminţit că s-ar fi întâlnit cu vreo persoană din conducerea Trustului Intact şi a declarat la România TV că terenul din strada Moliere ar urma să fie concesionat, pentru această din urmă acţiune fiind nevoie de o hotărâre de guvern.

29 iul. 2013, 14:43
Claudiu Săftoiu dezminte concesionarea terenurilor TVR: Pentru asta e necesară o hotărâre de guvern

Şeful televiziunii publice, Claudiu Săftoiu, a încercat să dezamorseze la România TV scandalul privind posibila concesionare a unor terenuri aparţinând TVR către trustul Intact.

El a subliniat faptul că numai guvernul poate face schimbări de natura patrimonială în asemenea situaţii, declarând: „Am verificat dacă a existat o vizită a persoanei care poartă numele Camelia Voiculescu, într-unul dintre sediile TVR, şi ni s-a infirmat lucrul acesta. De asemenea, domnul care a apărut în scrisoarea doamnei Lucia Hossu Longin, cum că ar fi condus-o pe Camelia Voiculescu pe terenul din curtea sediului din strada Moliere, infirmă vehement prezenţa acestei persoane acolo.

Mai mult, trebuie să spun că televiziunea publică nu deţine în proprietate terenuri sau sedii ale sale, cu excepţia acestui sediu administrativ. În rest, pentru a concesiona, pentru a face o mutare patriomonială la un asemenea edificiu cultural naţional, este necesară o hotărâre de guvern.

Niciun departament, nicio direcţie din Televiziunea Publică nu a iniţiat proceduri pentru solicitarea concesionării unui sediu sau unui teren din televiziunea publică, iar dacă ar fi făcut-o, aceasta ar fi ajuns pe masa preşedintelui director general, lucru care nu s-a întâmplat. Prin urmare, este absolut inexact că Televiziunea Publică a concesionat cuiva„.

De asemenea, Clăudiu Săftoiu a negat cu vehemenţă faptul că în anul scurs de când a fost instalat la şefia TVR ar fi fost vizitat în sediul instituţiei de vreun membru al familiei lui Dan Voiculescu.

Citeşte şi Dan Voiculescu, urmărit penal pentru complicitate la şantaj în dosarul de la Antena Group VIDEO