Ilie Sârbu: Discuţia în Parlament pe Roşia Montană este cea mai deschisă formă de luare a unei decizii

Senatorul PSD Ilie Sârbu susţine, într-o declaraţie de presă, că dezbaterea în Parlament a proiectului de exploatare auriferă de la Roşia Montană va prilejui o discuţie deschisă şi pentru societatea civilă, astfel încât examinarea să fie "reprezentativă pentru întreaga societate românească".

08 sept. 2013, 16:31
Ilie Sârbu: Discuţia în Parlament pe Roşia Montană este cea mai deschisă formă de luare a unei decizii

„Discuția care va începe în Parlament pe tema proiectului de la Roşia Montană va implica participarea tuturor membrilor societăţii româneşti la luarea unei decizii extrem de importante cu privire la viitorul acestui proiect de interes naţional. Este cea mai utilă, deschisă şi responsabilă formă de luare a unei decizii, date fiind dezbaterile dezvoltate la nivelul opiniei publice, cu argumente pro şi contra acestei exploatări”, arată senatorul social-democrat.

Ilie Sârbu susţine că discuţia va lua în seamă atât datele oferite de specialişti, cât şi opiniile „legitime şi documentate” ale românilor. „Discuţiile democratice din Parlament vor garanta o deliberare transparentă, avand in vedere faptul ca la ele vor avea acces mass media şi reprezentanţi ai societăţii civile (…) În fond, Parlamentul este singurul for democratic care poate garanta o examinare riguroasă, explicita si reprezentativă pentru întreaga societate românească”, conchide Sârbu.