Dezvăluiri emoţionante despre familia dispărută în Dunăre. Autorităţile fac anchetă pentru lipsa parapeţilor în zonă

Familia dispărută în Dunăre nu avea o situaţie financiară bună. Bărbatul îşi creştea cei cinci copii din banii pe care îi făcea din cântat. În schimb, erau cinstiţi şi gospodari, spun vecinii. Cei patru oameni înghiţiţi de Dunăre sunt căutaţi şi acum de scafandri. În curba din localitatea Coronini, din judeţul Caraş-Severin, în care maşină a căzut în Dunăre, parapeţii erau rupţi sau deterioraţi de aproximativ doi ani, iar purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Şerbănescu, a declarat că în prezent se fac verificări pentru a stabili vinovaţii.

09 oct. 2017, 09:02
Dezvăluiri emoţionante despre familia dispărută în Dunăre. Autorităţile fac anchetă pentru lipsa parapeţilor în zonă

Operaţiunile de căutare a maşinii căzute în Dunăre, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin, în care s-ar afla o familie cu doi copii, au fost reluate duminică dimineaţă. Autoturismul a fost localizat şi scos din apă, însă familia luată la ocazie nu se afla în interiorul acestuia.

Tatăl provenea dintr-o familie de muzicanţi şi câştiga bani din cântat. A dispărut însă în Dunăre, impreună cu soţia şi doi copii. Acasă, au mai lăsat incă trei copii: doi minori şi o fată căsătorită.

Potrivit România TV, maşina în care se afla familia de muzicanţi a fost găsită pe fundul Dunării, la zece metri adâncime. În autoturism nu mai era însă nimeni.

Singurul care a scăpat cu viaţă din această tragedie este şoferul. Un bărbat de 45 de ani, prieten cu familia de muzicanţi. El e internat la spitalul din Moldova Nouă. Şoferul spune din cauza vitezei, a pierdut controlul volanului şi a plonjat cu maşina direct în Dunăre.

Şoferul are permisul de numai câteva luni. Poliţiştii nu au putut să îl testeze cu etilotestul, fiind în stare de hipotermie. Medicii i-au prelevat probe biologice pentru a putea stabili dacă a consumat alcool.

În zona în care s-a petrecut accidentul, parapeţii erau rupţi. Cei care ar fi trebuit să se ocupe de această problemă sunt acum anchetaţi.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Şerbănescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că parapeţii în zona producerii accidentului din judeţul Caraş-Severin erau rupţi sau deterioraţi de aproximativ doi ani.

„Avem o cercetare acolo, corpul de control face un raport şi urmează să tragem concluziile şi să luăm măsuri în cursul zilei de astăzi (n.r. luni). Un parapet era rupt, unul era deteriorat. Este o situaţie care trenează de vreo doi ani. De doi ani parapeţii aveau probleme. Se vor lua măsuri împotriva celor responsabili. Se poate merge până la demisii, vedem cine e responsabil acolo, cine a greşit. Ce e cert este că de la începutul anului, tuturor regionalelor li s-a dat un grad foarte mare de autonomie, ei sunt practic directori generali regionali şi, ca atare, trebuie să ia măsuri astfel încât să-şi gestioneze eficient zona pe care o administrează”, a afirmat Alin Şerbănescu.