Reţete naturiste cu miere pentru sănătate şi frumuseţe

De multe ori retetele naturiste dau rezultate mai bune in ameliorarea unor afectiuni ale sanatatii, cat si in pastrarea frumusetii si tineretii pielii sau parului decat tratamentele medicamentoase sau produsele cosmetice. Totodata aceste retete nu contin substante chimice care pot afecta organismul prin reactii adverse.

21 oct. 2016, 20:27
Reţete naturiste cu miere pentru sănătate şi frumuseţe

Mierea in combaterea insomniei

Beneficiile mierii se cunosc de mii de ani. Mult timp mierea a fost singurul indulcitor folosit de oameni si leac impotriva multor afectiuni interne ale diverselor organe, dar si externe in tratarea si infrumusetarea pielii si parului.

In cazurile in care adormi greu seara, sau te trezesti in timpul noptii si nu mai poti adormi, mierea te poate ajuta. O lingura de miere dupa masa de seara iti va aduce nu numai calm si relaxare, ci si senzatia de somn.

Miere si catina pentru intarirea sistemului imunitar

Catina are proprietati antioxidante, vitaminizante, antiinflamatoare si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Un borcan de 300 g cu miere se pune pe foc domol intr-un vas cu apa; se da deoparte pana sa clocoteasca apa. Cand mierea este fluida se pune in vasul mixerului, se adauga 100 g fructe de catina uscate, macinate in rasnita de cafea si o lingura de polen. Se amesteca bine totul sipasta obtinuta se pune intr-un borcan, pe care il veti pastra la rece, in camara.

Se ia din acest preparat cate o lingurita, numai dimineata. Este o reteta buna si pentru adulti si pentru copii. Recomandat este sa se administreze de la mijlocul toamnei pana spre sfarsit de primavara, cu bune rezultate in intarirea organismului si ca sursa de energie.

Sirop din miere si nuci pentru raceli severe

Se pun intr-un litru de apa 6 nuci sparte, 6 linguri de miere si cojile de la 6 cepe. Se fierbe totul intr-un vas cu capac pana ce lichidul scade la jumatate. Se strecoara siropul rezultat si se pune intr-o sticla, de preferinta inchisa la culoare, care se va pastra in camara. In fiecare dimineata se administreaza cate 1 lingura. Bun si pentru copii.

Miere si ulei de ricin impotriva caderii parului

Se amesteca 1 lingura de miere cu 1 lingurita de ulei de ricin, 1 galbenus de ou, 1 lingurita de usturoi pisat si stors sau ceapa stoarsa. Dupa spalarea parului se maseaza scalpul capului cu acest amestec, care trebuie sa ramana pe cap circa 30 de minute. La final se spala bine parul cu sampon. Tratamentul se repeta saptamanal. Se recomanda alternarea usturoiului cu ceapa pentru rezultate mai bune.

Miere si nuci pentru imbunatatirea memoriei

Puneti intr-un borcan de 800 de grame nuci tocate marunt pana la curbura borcanului si completati pana sus cu miere de albine. Inchideti borcanul si lasati la macerat 7 zile. Zilnic amestecati cu o lingura de lemn. Cnsumati cate 3 lingurite pe zi din acest preparat foarte gustos (dupa mesele principale ale zilei).

Miere si lamaie pentru calmarea tusei

Se fierbe o lamaie mare la foc slab timp de 10 minute. Se stoarce tot sucul intr-un pahar. Se adauga 2 linguri de glicerina si se umple paharul cu miere. Se iau 6 lingurite din acest preparat pe zi: dimineata, inainte de pranz, dupa pranz, inainte de cina cu 2-3 ore, dupa cina si inainte de culcare. Pe masura ce tusea se amelioreaza se va micsora numarul zilnic de doze.