Restricţii de trafic în Bucureşti, din cauza protestului transportatorilor. Ce zone trebuie să eviţi

Brigada Rutieră anunță o serie de restricționări ale traficului, care vor intra în vigoare joi, în intervalul orar 5,00 - 17,00, în vederea manifestației transportatorilor, ce va fi organizată în Piața Victoriei.

16 dec. 2015, 18:41
Restricţii de trafic în Bucureşti, din cauza protestului transportatorilor. Ce zone trebuie să eviţi

Începând cu ora 5,00, se va restricționa traficul rutier pe Șos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf, până la Piața Victoriei, respectiv Șos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf, până la Piața Presei Libere (Zona Centrală — Mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților), permițându-se, permanent, circulația pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu.

La nevoie, se va restricționa traficul pe Str. Paris și pe breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei.

Începând cu ora 5,00, circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier, pe două benzi de circulație pe sens, între Bd. Aviatorilor și Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulația pe Calea Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești și Bd. Lascăr Catargiu.

Restricțiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 17,00, cel târziu.

Ca rută alternativă se poate folosi: Bd. Aviatorilor — Bd. Beijing — Str. Nicolae Caramfil — Bd. Aerogării — DN1. O altă variantă poate fi: Bd. Ion Mihalache — Bd. Mareșal Averescu — Bd. Mărăști — Piața Montreal — DN1.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, în această perioadă, să respecte semnalele agenților de poliție și să utilizeze rutele ocolitoare.

Pietonii au obligația să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate și semnalizate sau la culoarea verde a semaforului, după o temeinică asigurare, și să nu staționeze pe partea carosabilă.

Măsurile au fost dispuse în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, Federația Operatorilor Români de Transport, Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2022, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale, Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți și Asociația Operatorilor de Transport Rutier A.P.U.L.U.M au primit aviz de la Primăria Capitalei pentru organizarea, joi, a unui protest de amploare în zona Piața Victoriei, cu condiția ca numărul autovehiculelor participante să nu depășească 7.000.