A adunat piatră cu piatră timp de 33 de ani şi a făcut Palatul Ideal al Poştaşului Cheval GALERIE FOTO

Publicat: Sâmbătă, 20 Iunie 2015 12:18 // Actualizat: Sâmbătă, 20 Iunie 2015 12:18 // Sursa: romaniatv.net

Un poştaş francez a adunat timp de 33 de ani, în fiecare zi, piatră cu piatră. Din toate acestea şi-a construit un palat în sudul Franţei, o adevărată operă de artă ce a devenit loc de pelerinaj pentru turişti.

Comuna Hauterives din sud-estul Franţei a devenit un punct de atracţie pentru turiştii care vin aici să vadă capodopera poştaşului francez care a adunat pietre de tot felul pentru a construi un palat din toate acestea, inspirându-se în mare parte din ilustratele pe care le aducea destinatarilor.

La "Palatul Ideal al Poştaşului Cheval" - aşa cum şi-a denumit creaţia - se perindă anual peste 120.000 de oameni. Este o construcţie unică, realizată exclusiv din pietrele adunate de el, cu mâna, zi de zi, de pe drumurile pe care poştaşul le străbătea zilnic pentru a livra corespondenţa sătenilor, scrie businessinsider.com.

Palatul lui Cheval este lung de 26 de metri, lat de 14 metri şi înalt de 12 metri. Are stâlpi de susţinere, contraforturi şi terasă. Nu lipsesc nici statuile ce înfăţişează animale sau oameni, inspirate tot din ilustratele poştale.

Dar mai mult decât toate acestea, palatul are o istorie fascinantă. Când Cheval avea 43 de ani, s-a împiedicat de o piatră mai ciudată, în timp ce mergea spre o adresă pentru a livra corespondenţa. Când s-a uitat în jos, să vadă de ce se împiedicase, a fost pur şi simplu fascinat de piatră, a luat-o şi a băgat-o în buzunar, ca să o studieze mai bine acasă la el. Atunci a avut o revelaţie şi s-a hotărât să-şi construiască un palat din pietre.

Din acea zi, Cheval a strâns timp de 33 de ani piatră cu piatră, de diferite forme şi culori pe care le căra zilnic în tolba sa. A însemnat pietrele pe care le găsea pe drum şi îi plăceau, pentru a le lua la întorcere, să le ducă acasă. După 33 de ani, construţia palatului a fost gata. Cheval a construit palatul cu mâinile lui, zidindu-le între ele, ca un adevărat constructor.

Palatul a fost deschis publicului în 1907, iar de atunci încolo a devenit loc de pelerinaj pentru turiştii din toate colţurile lumii, dar şi o locaţie preferată a artiştilor plastici şi a muzicienilor. Aici se aud concerte şi alte spectacole muzicale, mai ales în lunile iunie şi iulie .

Opera lui Cheval nu s-a rezumat numai la construcţia palatului. Poştaşul şi-a construit cu mâinile lui propriul său monument funerar, după ce împlinise vârsta de 78 de ani, pe care l-a numit "Mormântul pentru linişte şi odihnă veşnică".  Acesta se află la o distanţă de 1 km de palat şi poate fi vizitat pe gratis.

Chevala fost capabil să facă o creaţie magnifică fără să fi făcut vreodată studii de artă sau arhitectură. Tocmai de aceea, licrările sale au fost o sursă foarte bună de inspiraţie chiar şi pentru artişti faimoşi, inclusiv îPicasso, Jean Tinguely sau scriitori ca Andre Breton, care a supranumit palatul ca fiind "precursorul arehitecturii suprarealiste". 
loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 iun 10:15
...Breton, care a supranumit palatul ca fiind “precursorul arehitecturii suprarealiste”. http://www.romaniatv.net/a-adunat-piatra-cu-piatra-timp-de-33-de-ani-palatul-ideal-al-postasului-cheval-galerie-foto_227242.html#ixzz3dg82FzvI ...
20 iun 15:18
...în sudul Franţei, o adevărată operă de artă ce a devenit loc de pelerinaj pentru turişti. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
20 iun 12:47
Răspunde | Votează email 0 email
constantin
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H