A aflat că are leucemie cu trei luni înainte de a face nuntă, mobilizare pentru salvarea unui tânăr de 30 de ani

Cazul lui Florin Racoare, tânărul de 30 de ani din Zalău nevoit să-și anuleze nunta programată în luna iulie, după ce a fost diagnosticat cu cancer, a impresionat mii de oameni care au reușit în doar trei săptămâni să strângă peste 150.000 de euro.

08 aug. 2017, 18:05

Florin Răcoare a fost diagnosticat cu leucemie în luna aprilie a acestui an, în urma unor analize de rutină. Se pregătea să se căsătorească atunci când medicii i-au spus că e bolnav.

La inițiativa unor prieteni, pe Facebook a luat ființă grupul „Împreună pentru Răcoare Florin-Valeriu”, care a ajuns să numere, în doar o lună, peste 18.000 de membri.

Oameni din întreaga țară s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul tânărului, punând în vânzare diferite obiecte personale, făcând donații în bani în conturile deschise pe numele lui Florin, amplasând urne de donații.

Banii strânşi i-au permis lui Florin să meargă pentru tratament la o clinică din Italia, pentru a fi supus unui transplant medular. Potrivit logodnicei lui, Adina Călin, medicii italieni au estimat costurile intervenției chirurgicale la 100.000 de euro, sumă la care se adaugă analizele, tratamentul și ședințele de chimioterapie.

Florin se află încă de duminică la clinica din Italia.

Și municipalitatea s-a implicat, organizând un spectacol caritabil, iar reprezentanții grupului de pe Facebook, alături de Asociația Sportivă Cavalerii Zalău și Crucea Roșie Sălaj, au pregătit un eveniment sportiv de amploare, suma strânsă din taxele de înscriere și donații fiind direcționată către contul lui Florin.

„Vă mulțumesc din suflet tuturor. Mă copleșește enorm toată mobilizarea aceasta, deși nu-mi doream niciodată să fiu eu personajul principal al acestei povesti. Defapt nu doresc nimănui!Cum mă simt? Fizic in ultimele zile nu m-am simțit rău. Ultimul tratament nu a fost atât de agresiv ca și precedentele, când uneori nu mă puteam ridica din pat sau mânca. Din păcate măduva îmi crează încă celule canceroase. Totuși chiar daca psihicul nu mai e atât de puternic cum era acum 3 luni, când plănuiam cum sa fac nunta intre ședințele de chimioterapie, nu renunț! Îi mulțumesc din suflet Adinei că îmi dă putere în fiecare zi. Vă mulțumesc încă odată vouă, tuturor, doar cu ajutorul vostru o să reușim”, a scris tânărul pe grupul de sprijin, cu câteva zile înainte de a pleca spre clinica italiană.