A apărut CASA care se construieşte în CINCI ORE GALERIE FOTO

La nivelul întregului glob, micro-casele câştigă teren în faţa locuinţelor mari şi somptuoase, tot mai mulţi oameni alegând să locuiască în spaţii mici, uşor de întreţinut, cu cheltuieli minime.

31 mai 2014, 11:57

Simtind potentialul acestui trend in materie de locuinte, din ce in ce mai multe companii de design si arhitectura isi canalizeaza toate eforturile spre inventarea si crearea micro casei perfecte, care sa reuneasca toate nevoile unei vieti confortabile, scrie casdex.ro.

Una dintre cele mai recente inventii in acest domeniu apartine arhitectilor companiei spaniole viVood, axata pe constructiile modulare prefabricate din lemn. Este vorba despre o casa de vacanta 100% ecologica a carei constructie dureaza cel mult patru saptamani, iar montajul pe terenul beneficiarului nu dureaza mai mult de 5 ore, datorita sistemului inteligent de asamblare.

Citeşte şi Concediu de POVESTE în pensiunea în formă de GHEATĂ. Cât costă o noapte de cazare. GALERIE FOTO

Casa viVood, dotata cu panouri solare, cu toalete ecologice uscate si sistem de colectare a apei, este mai mult decat un simplu refugiu de vacanta. Este o alternativa moderna si ecologica la corturile si casutele din lemn ce populeaza campingurile din zonele turistice, cu impact minim asupra mediului, dar si o solutie economica pentru adeptii stilului de viata minimalist. Din pacate, lipsa unui sistem de incalzire limiteaza aria de folosinta a acestor constructii la zonele climatice calde.

Structura caselor modulare prefabricate este realizata din lemn masiv, usor de montat si asamblat. Pentru o adaptare usoara pe teren denivelat, casutele sunt prevazute cu picioare reglabile din otel dur, similare celor montate sub mobila de bucatarie sau sub masinile de spalat. Apoi, in doar cateva ore, se monteaza peretii, ferestrele, usile, se instaleaza obiectele sanitare si se mobileaza interiorul. Instalatia electrica este integrata in panourile prefabricate din lemn care compun pardoseala si peretii casei.

Citeşte şi „Căsuţa” de vis: Pare o banală rulotă, însă în realitate este o VILĂ DE LUX

In acest moment compania spaniola de arhitectura ofera cinci modele de case ecologice din lemn, cu suprafete cuprinse intre 14,35 si 33,1 metri patrati. Casa prezentata in galeria foto de mai jos este cea mai mare dintre versiunile prefabricate oferite in acest moment de catre compania spaniola de arhitectura. Acest model este prevazut cu o baie, un spatiu de depozitare si o camera destul de spatioasa, ce poate fi folosita in calitate de living in timpul zilei si in calitate de dormitor pe timp de noapte, avand suficient spatiu pentru o canapea, o masuta, cateva scaune si un pat de doua persoane.