A apărut maşina pe care şi-ar dori-o orice român. Ştie să ocolească singură gropile de pe şosele

La capitolul tehnologii auto, marii producători duc un duel aprig, de ani de zile.

12 iun. 2015, 14:21
A apărut maşina pe care şi-ar dori-o orice român. Ştie să ocolească singură gropile de pe şosele

Britanicii de la Jaguar Land Rover aduc ceva nou în acest segment, cu scopul de a revoluționa ținuta de drum a mașinii pentru totdeauna. 

BMW a anunțat, în urmă cu scurt timp, lansarea unei funcții care va anunța șoferii în legătură cu locurile libere de parcare din apropierea lor. Jaguar Land Rover se duce și mai departe, dezvoltând o tehnologie ce scanează și monitorizează drumul astefel încât mașina va putea evita gropile de pe șosea.

JLR va dota mașinile cu camere și senzori care vor scana constant șoseaua. Odată realizată această funcție, mașina calculează nivelul de optimizare a suspensiei în funcție de gropile sau denivelările din șosea, astfel încât pasagerii să resimtă cât mai puțin impactul cu respectivele obstacole, eventual, sistemul putând opri mașina complet.

Britanicii au dotat câteva exemplare Range Rover Evoque cu acest sistem, ele afâlndu-se la ora actuală în teste, pe drumurile din Marea Britanie. Odată descoperite gropile și denivelările șoselei, mașina le va comunica unui sediu central. Astfel, alți șoferi ce dețin această tehnologie pe mașinile lor vor fi avertizați cu mult înainte de a ajunge pe respectiva secțiune de drum.