A apărut o înregistrare incendiară cu Vladimir Putin. Președintele Rusiei o voia lichidată, e haos total!

Sunt alegeri parlamentare în Rusia pe 19 septembrie. Războiul e dus la cote maxime, iar partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, are o sarcină extrem de dificilă.

04 sept. 2021, 10:49
A apărut o înregistrare incendiară cu Vladimir Putin. Președintele Rusiei o voia lichidată, e haos total!

A apărut o înregistrare incendiară cu Vladimir Putin. Popularitatea partidului a scăzut mult, mai ales acum, când o înregistrare audio publicată de ziarul independent Novaya Gazeta pare să arate că se fac eforturi susținute de falsificare a voturilor.

A apărut o înregistrare incendiară cu Vladimir Putin. Președintele Rusiei o voia lichidată, e haos total!

Înregistrarea ar fi  fost făcută de un participant la ședinșța sesiune de instruire a lucrătorilor electorali din orașul Korolyov din regiunea Moscovei. În înregistrare, o femeie pe care Novaya Gazeta o descrie ca „însărcinată cu falsificare” le spune direct celor implicați în organizarea alegerilor că forurile de decizie din sistemul electorale „sunt interesate de o anumită figură și de un anumit partid”. Acest partid trebuie să obțină 42-45% din voturi.

Deși femeia nu menționează că ar fi vorba de Rusia Unită, diferitele modalități de a a ajuta partidul pro-Kremlin sunt discutate în mai multe rânduri în timpul întâlnirii.

Femeia explică apoi cum trebuie să fie pregătite liste electorale duplicate pentru a falsifica voturiler. Astfel, o listă va fi destinată observatorilor și alta alegătorilor, Femeia vorbește deschis, de altfel, despre falsificarea semnăturilor.

Novaya Gazeta susține că trei persoane care au ascultat înregistrarea au identificat-o pe femeie drept Zhanna Prokofieva, consilier al șefului din orașul Korolyov.

„Dacă faci totul cu competență, atunci nu va funcționa niciun fel de vot, indiferent dacă este inteligent sau prost”, spune femeia, referindu-se la strategia smart voting pe care susținătorii lui Alexei Navalnîi vor să o pună în aplicare la alegeerile sdin 19 septembrie.

Femeia spune că este îngrijorată de observatorii independenți din secțiile de votare, dar dă asigurări că foarte puțini oameni s-au înregistrat ca să poată supraveghea activitatea din secții.

Ca răspuns la acuzațiile lansate de  Novaya Gazetra,  Comisia electorală centrală din Rusia (CEC) a anunțat vineri că a lansat o anchetă pentru a afla adevărul cu privire la  ședința la care s-a făcut înregistrarea.

În august, ultima organizație independentă de monitorizare a procesului electoral, Golos, a fost declarată „agent străin”, o acțiune despre care criticii de la Kremlin spun că va împiedica activitatea grupului și va permite fraudarea votului.

Citește și: Putin, mesaj curtenitor pentru Președintele Moldovei: ”Stimată Maia Grigorievna, primiți sincere felicitări”


loading...