A apărut o nouă metodă de furt. Cum pot fi păcăliţi românii

A apărut o nouă tentativă de tip phishing. Infractorii cibernetici se folosesc de identitatea vizuală a Companiei Naţionale "Poşta Română". Avertismentul a fost făcut de Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), pe pagina de Facebook.

26 apr. 2021, 14:54
A apărut o nouă metodă de furt. Cum pot fi păcăliţi românii
O nouă tentativă de tip phishing. Infractorii cibernetici se folosesc de identitatea vizuală a Poştei Române

O nouă tentativă de tip phishing. Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează că infractorii cibernetici se folosesc de identitatea Poştei Române.

O nouă tentativă de tip phishing. Avertismentul CERT-RO

Citeşte şi S-au înmulţit fraudele cu carduri bancare. Tot ce trebuie să ştiţi despre cele trei metode ale escrocilor

„Tentativă de fraudă care foloseşte identitatea vizuală de la Compania Naţională Poşta Română. Prietenii de la ProDefence au documentat acest atac de tip #phishing şi au ajuns la concluzia că este una dintre cele mai bune tentative de până acum, atacatorii fiind extrem de atenţi la detalii. Cu toate acestea, domeniul din link (rmkbyhsam[.]com) ar trebui să fie un element destul de concludent în a sesiza faptul că asistăm la o încercare de păcălire a utilizatorului”, precizează Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), pe pagina de Facebook.

La jumătatea anului trecut, CERT-RO avertiza că hackerii s-au folosit de imaginea sau reputaţia unor companii care activează în domeniul serviciilor de curierat din România, inclusiv Poşta Română, pentru a transmite prin e-mail-uri conţinut maliţios, în care utilizatorii erau informaţi despre o plată efectuată sau despre necesitatea transmiterii rapide a unei cereri de ofertă.

În acest context, experţii recomandă utilizatorilor atenţie sporită la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor şi la ataşamentele pe care doresc să le acceseze, să efectueze verificări suplimentare, acolo unde există suspiciuni şi sub nicio formă să nu deschidă ataşamentele în astfel de cazuri.

Persoanele fizice, juridice şi instituţiile publice din România pot raporta, la numărul unic 1911, incidentele de securitate cibernetică pe care le-au constatat. Numărul poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie, şi este disponibil non-stop.

Citeşte şi Alertă pentru clienţii serviciilor Digi. Cum pot fi păcăliţi de infractorii cibernetici


loading...
Partenerii noștri