A aplicat coji de cartofi pe păr. Rezultatul a fost peste aşteptări!

Daca firele de par albe te deranjeaza dar nu vrei sa folosesti vopsea din comert, foloseste aceasta metoda naturala prin care sa le colorezi!

26 feb. 2018, 05:28
A aplicat coji de cartofi pe păr. Rezultatul a fost peste aşteptări!

Chiar daca acum este la moda acea nuanta de blond spre alb, nu toti oamenii sunt incantati ca vor albi. Pentru cele mai multe dintre noi, firele albe de par sunt semn de batranete pe care vrem sa il ascundem cu orice pret.

Vopseaua poate fi scumpa, poate deteriora parul si daca ai doar cateva fire albe nici nu merita sa chinui toata podoaba capilara.

Atunci ce ar fi de facut? Foloseste o metoda cat se poate de naturala cu… coji de cartofi!

Aceasta metoda este ieftina, eficienta si nu iti afecteaza parul in niciun fel.

Ai si tu in bucatarie cartofi, iar cojile le arunci de fiecare data, nu? Iata ca acum le poti folosi pentru a-ti acoperi firele de par albe, atat de inestetice si neplacute.

Adevarul este ca nu miros chiar a levantica, insa cojile de cartofi sunt foarte bune pentru parul tau, caci au toate vitaminele de care el are nevoie.

Spala bine cartofii, curata-i de coaja – cartofii ii poti gati cum iti place. Apoi pune peste cojile de cartofi apa cat sa le cuprinda si fierbe amestecul timp de 10 minute. Strecoara cojile de cartofi si pune lichidul rezultat peste par cu ajutorul unei pensule. Samponeaza apoi ca de obicei.

În plus, există metode prin care poți evita firele de par albe: 

Cel mai important este să îți protejezi părul de căldură. Evită uscătorul de păr și obișnuiește-te cu uscarea naturală. Apelează la el doar în situații extreme.

Același lucru îl putem spune și despre placa de păr, care este mult mai nocivă decât uscătorul, deoarece slăbește mai rapid structura firului de păr și sporește riscul de albire.

Foliculii slăbesc și încep să îmbătrânească prematur, astfel apar firele albe.  Evită băile fierbinți și folosește produse de îngrijire a părului cu factor de protecție. Din păcate, soarele este cel mai mare dușman al părului și al pielii.

Consumă alimente bogate în vitamina B12 (brânză, avocado, portocale, prune și merișoare). Aceasta menține sănătatea scalpului și este un tratament eficient pentru a scăpa de firele albe. Dacă  incluzi această vitamină în dieta ta firele albe vor cădea și părul tău se va regenera frumos.

Folosește produse pentru îngrijirea părului care conțin biotină. Acesta este un ingredient natural care menține culoarea firelor de păr, îl menține puternic și îl regenerează.

Consumă alimente precum migdalele sau ovăzul pentru a te bucura de beneficiile acesteivitamine. Totodată, nu uita să aplici măști cu ulei cel puțin odată pe săptămână.

Uleiurile vegetale precum uleiul de măsline, uleiul de cocos, uleiul de migdale sau uleiul de jojoba îți îngrijesc firul de păr și îi mențin structura și culoarea intacte.

Renunță la măștile din comerț și aplică măști naturale, preparate în casă, cu ingrediente proaspete. Sunt mult mai eficiente și sunt lipsite de ingrediente chimice, care afectează culoarea și sănătatea părului pe termen lung.

Și stresul este un inamic puternic al sănătății părului, așa că încearcă să te ferești de el. Meditează în fiecare zi și eliberează-te de tensiunile acumulate, pentru a avea un organism mai sănătos.