A câştigat 76 de milioane de lire sterline la loto

Posesorul unui bilet vândut în Marea Britanie a câştigat marele premiu (jackpot) pus în joc la extragerea de vineri a loteriei EuroMillions, în valoare de 76,3 milioane de lire sterline, şi a devenit astfel mai bogat decât două vedete britanice de prim rang, actorul Daniel Craig şi cântăreţul Harry Styles, informează sâmbătă Press Association.

03 nov. 2018, 13:17
A câştigat 76 de milioane de lire sterline la loto

Un singur jucător a ghicit toate cele cinci numere norocoase şi cele două numere speciale – Lucky Star -, câştigând astfel marele premiu, care a crescut tot mai mult în valoare după reporturile succesive înregistrate de la începutul lunii octombrie.

Câştigătorul va avea de acum înainte o avere care se apropie de cea a cântăreţului Ed Sheeran (80 de milioane de lire sterline), însă i-a depăşit din acest punct de vedere pe actorul Daniel Craig, protagonistul celor mai recente filme din franciza „James Bond” (74 milioane de lire sterline), şi pe cântăreţul Harry Style, membru al fostei trupe One Direction (50 de milioane de lire sterline).

Numerele câştigătoare de la extragerea de vineri a loteriei EuroMillions au fost 5, 15, 17, 37 şi 44, iar cele două numere speciale extrase au fost 7 şi 11, potrivit Agerpres.

Un singur bilet vândut pentru această extragere conţine toate numerele câştigătoare. Posesorul acestui bilet va încasa 76.369.806 lire sterline.

Acesta este cel mai mare câştig înregistrat la loteria EuroMillions după ce soţii Fred şi Lesley Higgins, care locuiesc în Aberdeen, au câştigat aproape 57,9 milioane de lire sterline la o extragere ce a avut loc în luna iulie.

Cel mai mare premiu câştigat în 2018 la EuroMillions a revenit posesorului anonim al unui bilet de loterie, care a încasat 121 de milioane de lire sterline în luna aprilie. În februarie, un alt participant anonim la această loterie a câştigat 77 de milioane de lire sterline, potrivit Agerpres.

Recordul actual pentru cel mai mare câştig obţinut la loterie în Marea Britanie, în valoare de 161 de milioane de lire sterline, este deţinut de soţii Colin şi Chris Weir din Largs, o localitate din North Ayrshire (una dintre cele 32 de subdiviziuni ale Scoţiei), care au jucat la EuroMillions în 2011.