A câştigat un concurs de pescuit după ce a folosit un PEŞTE FURAT dintr-un acvariu

Un englez a câştigat un concurs de pescut după ce a furat un peşte dintr-un acvariu şi a spus că l-a prins în timpul concursului. El a primit marele premiul de 800 de lire, pe care a trebuit să îl înapoieze după ce a adevărul a fost descoperit de unul dintre concurenţi.

11 ian. 2013, 11:03
A câştigat un concurs de pescuit după ce a folosit un PEŞTE FURAT dintr-un acvariu

Aceasta este probabil una dintre cele mai inedite poveşti pescăreşti, bazată pe o minciună grosolană şi un furt incredibil. Incidentul a avut loc în Anglia, în oraşul St Sampson.

Matthew Clark, în vârstă de 29 de ani a luat marele premiu, în valoare de 800 de lire, după ce a spus că a prins un peşte de aproape şase kilograme, în timp ce locul doi capturase unul de doar patru kilograme şi jumătate. Pescarul, mândru de captura lui, s-a şi fotografiat cu peştele la sfârşitul competiţiei.

Şarada ar fi continuat la nesfârşit, şi nimeni nu şi-ar fi dat seama, dacă un alt pescar nu ar fi recunoscut peştele după ce făcuse o excursie la acvariul din Guernsey, un oraş vecin locului unde a avut loc incidentul. El a realizat că este acelaşi peşte după un semn distinctiv pe care îl avea pe cap. El a chemat poliţia să investigheze cazul.

După finalizarea cercetărilor, investigatorii au descoperit că Matthew Clark datora directorului acvariului de unde a furat peştele suma de 1.500 de lire. El a creat un plan malefic prin care urma să restituie animalul atunci când se va duce să îi înapoieze o parte din suma datorată.

Incidentul a avut loc în cursul lunii iulie a anului trecut. Inculpatul s-a folosit de o scară pentru a intra în clădirea acvariului. Potrivit Mirror, pe drumul spre locul unde s-a desfăşurat competiţia, a şi scăpat creatura pe jos. Într-un final acesta şi-a recunoscut ambele crime, după ce inţial a spus că a prins peştele mai devreme, într-un lac alăturat. 

Clark a primit drept pedeapsă 100 de ore de muncă în folosul comunităţii. El a fost lăsat în libertate după ce a semnat un jurământ de bună credinţă pentru doi ani, şi acum riscă închisoare pentru orice încălcare a legii.

De asemenea, bărbatul a fost obligat să restituie suma de bani şi trofeul, care s-au acordat celui ce l-a dat de gol.