A cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România. Unde vor fi distribuite

Cea de-a cincea tranșă de vaccin COVID produs de Pfizer BioNTech va ajunge în România pe 18 ianuarie. Este vorba despre 87.750 de doze care vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

17 ian. 2021, 15:41
A cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România. Unde vor fi distribuite

A cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Citește și: Ritmul de acoperire vaccinală din România este scăzut la trei săptămâni de la debut. Explicația Secretarului de stat Andreea Moldovan

Prin urmare,  procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 87.750 de noi doze, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Etapa a doua de vaccinare COVID din România a început vineri, 15 ianuarie. În cadrul acestei etape vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare și adresa se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

A cincea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge în România. În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie.


loading...