A crezut că trișează, dar s-a înșelat. Cum s-a prezentat un șofer cu mașina la RAR

A crezut că trișează și nu se prinde nimeni, însă lucurile n-au stat așa. Inspectorii RAR au avut parte de șocul vieții după ce au văzut cum a încercat să-i păcălească un șofer.

26 oct. 2022, 17:40
A crezut că trișează, dar s-a înșelat. Cum s-a prezentat un șofer cu mașina la RAR

A crezut că trișează și nu se prinde nimeni, însă lucurile n-au stat așa. Un șofer din orașul Tulcea s-a prezentat la Sediul Registrului Auto Român dorind să își recupereze certificatul de înmatriculare, care i-a fost reținut în urma unui control în trafic. Pentru a recupera certificatul, acesta s-a prezentat la RAR Tulcea, iar mașina a fost din nou verificată, conform protocolului.

A crezut că trișează, dar a fost prins. Cum a încercat șoferul să păcălească

La o examinare mai amănunțită s-a constatat că șoferul a improvizat un mecanism periculos. Ca să încerce să repare un arc de suspensie rupt, acesta a introdus bucăți de cauciuc dur între spirele arcului.

„La o primă vedere, ar putea părea că în fotografii sunt arcuri elicoidale “împănate” cu bucăţi de caşcaval. De fapt, vedem reţeta perfectă prin care proprietarul unui vehicul şi-a pus în pericol propria siguranţă, dar şi pe a celorlalţi participanţi la trafic. Verificând maşina, colegii noştri au observat bucăţile de cauciuc dur introduse între spirele unuia dintre arcurile suspensiei. În opinia proprietarului vehiculului, această improvizaţie ar fi trebuit să suplinească rolul arcului rupt şi să ofere acelaşi răspuns al suspensiei în cazul unei situaţii de urgenţă.În opinia noastră, improvizația este una periculoasă, de natură a afecta stabilitatea vehiculului, motiv pentru care acesta a fost respins de colegii de la Tulcea. Dincolo de aspectul care poate părea amuzant, astfel de improvizații vă pot pune viața în pericol!”, au scris pe Facebook oficialii RAR.

Proprietatul mașinii este de părere că această improvizație ar fi trebuit să suplinească rolul arcului rupt și să ofere același răspuns al suspensiei în cazul unei situații de urgență. Improvizația nu i-a surprins plăcut și pe reprezentații RAR, care au  considerat destul de periculoasă improvizația șoferului, motiv pentru care autoturismul nu a trecut testele.

Care sunt defecțiunile cu care nu treci de RAR

Inspecția Tehnica Periodică, adica ITP-ul, presupune verificarea masinilor ai căror șoferi vor să le utilizeze ca mijloc de transport pe drumurile publice în cadrul stațiilor autorizate de Registrul Auto Roman (RAR). Este foarte important să fii atent la exteriorul mașinii. Mai exact, sistemul de lumini, anvelopele, caroseria si parbrizul mașinii tale trebuie să fie într-o stare foarte bună. De asemena trebuie că sistemul de direcție să fie și el  într-o stare bună. Frânele care nu țin nici ele nu vor trece de RAR.

Citește și: Amenzi pentru românii care stau la bloc și nu se conformează acestor reguli până la finalul anului. Ce trebuie să facă aceștia

Citește și: Parcarea interzisă pe bulevardul Iuliu Maniu. Peste 1.000 de șoferi vor fi afectați de această decizie