A dat totul „din casă”. Dacian Cioloș a povestit ce se întâmplă, de fapt, în USR. Dezastru în partidul #Rezist

Dacian Cioloș, fostul președinte USR, care a plecat din partidul „progresiștilor", a dezvăluit ce se întâmplă, de fapt, în formațiunea „#Rezist". 

12 iun. 2022, 17:30
A dat totul „din casă”. Dacian Cioloș a povestit ce se întâmplă, de fapt, în USR. Dezastru în partidul #Rezist

Europarlamentar și fost comisar european, apropiat de Emmanuel Macron, Dacian Cioloș susține că USR-ul este pe ducă de mult timp. Conflictele interne sunt mult prea puternice, pentru ca partidul să reziste.

„Partidul (n.r. – USR), din păcate, e fărâmiţat de mult timp. Trebuie să o recunosc: chiar şi după fuziune, spiritul acesta de tabere şi tendinţa unei grupări din partid să controleze tot partidul a continuat”, a declarat Cioloş, la Euronews România.

Fostul lider PLUS și USR, ex-premier tehnocrat, nu poate sta departe de politică. Tocmai și-a mai făcut un partid, REPER.

„Partidul (n.r. – USR), din punctul meu de vedere, s-a îndepărtat – prin felul în care a funcţionat – de la valorile, principiile pentru care eu, cel puţin, am intrat în politică. Important, de acum înainte, este să vorbim de viitor, fără ranchiună, fără supărare, fiecare face politică aşa cum crede de cuviinţă.

Nu mi-am dorit şi nu îmi doresc puterea de dragul puterii. În noul partid, nu intenţionez să candidez pentru o funcţie conducere”, a mai precizat Cioloş.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat, în 31 mai, la calitatea de membri ai USR şi au demarat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Reînnoim Proiectul European al României (REPER).

 

Oamenii lui Dacian Cioloș fac scandal la nivelul Uniunii Europene

 

Cei cinci politicieni rămân afiliaţi grupului Renew Europe, din Parlamentul European. Totuși, important de menționat este faptul că oamenii lui Cioloș de la Bruxelles sunt în conflict cu Ursula von der Leyen.

Trei figuri de prim-plan ale grupului Renew Europe, grupul din care face parte și Dacian Cioloș, au amenințat cu o moțiune de cenzură împotriva președintei Comisiei Europene.

Cel puțin 10% dintre deputații europeni trebuie să semneze pentru moțiunea de cenzură anti-Ursula, pentru ca demersul să fie înaintat la vot.