A descoperit ce nu trebuia. Un profesor universitar român a fost concediat la presiunea Germaniei

Profesorul care a descoperit datoria istorică a Germaniei către BNR a fost concediat la presiunea nemţilor. Radu Eugen Golban este doctor în economie şi profesor la Universitatea de Vest din Timişoara. Consiliul Facultăţii l-a anunţat că nu mai poate susţine cursuri deoarece "ar aduce atingeri Germaniei".

08 aug. 2013, 17:42
A descoperit ce nu trebuia. Un profesor universitar român a fost concediat la presiunea Germaniei

Profesorul Radu Golban a descoperit datoria Germaniei către România în timp ce îşi documenta teza de doctorat. Această datorie s-ar ridica la aproximativ 19 miliarde de euro.

Pentru că a fost demis, profesorul a făcut o plângere la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării şi a ataşat şi corespondenţa cu rectorul Universităţii de Vest, din Timişoara. Din această corespondenţă reiese că profesorul a fost demis după intervenţia consulului Germaniei.

Banii României, de la Casa de Compensaţie, la finele războiului, au fost de un miliard de marci imperiale. Azi această sumă se ridică la aproximativ 19 miliarde de euro„, spunea profesorul Golban, citat de România TV, la începutul acestui an.


loading...
Partenerii noștri