A devenit MAMĂ LA DOAR 13 ani. Povestea halucinantă a unui fetiţe din Argeş

O copilă din Argeş a devenit mamă la doar 13 ani. A adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, de care însă, nu vrea să audă. Mama minoră este elevă în clasa a şasea şi recunoaşte că a avut un raport consmiţit. Nu vrea în ruptul capului să spună însă cine este tatăl. Specialiştii vorbesc despre un fenomen îngrijorător al fetelor minore care devin mame.

24 feb. 2015, 18:50
A devenit MAMĂ LA DOAR 13 ani. Povestea halucinantă a unui fetiţe din Argeş

O copila, de loc din localitatea Ţiţeşti, judeţul Argeş, a rămas însărcinată în vacanţa de vară. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat la rudele unde a petrecut vacanţa. S-a aflat de sarcină când deja era în luna a cincea. A dus-o la capăt, dar acum că a născut, nici nu vrea să audă de copil.

„Din punct de vedere organic s-a constatat că minora era pregatita sa dea nastere copilului, dar din punct de vedere psihologic asistam la o non performanta a acesteia de a acorda sprijinul afectiv, emotional şi cognitiv copilului sau”, a declarat Narcis Sima, psiholog.

Vezi şi: Soluţia unei tinere care a devenit mamă la 13 ani pentru ca fetiţele să nu rămână gravide

Copilul va ajunge în grija statului.

„Nu-şi doreşte acest copil, insa urmeaza sa discutam si cu parintii minorei. Vom stabili o protectie speciala. Va merge la un asistent maternal profesionist”, a declarat Iuliana Matei, reprezentant DGASPC Argeş.

Pentru că fata refuză să dea orice informaţii despre tatăl copilului, poliţiştii vor cere testul ADN pentru stabilirea paternităţii.

Statisticile arată că mii de copile nasc anual, iar sute dintre ele au până în 15 ani.

„Nu e prima minora. Ne intalnim foarte des cu asa ceva. foarte des. Daca va uitati in condica de nastere nu vedeti decat 16, 17, 16, 17. Este ceva strigator la cer”, a declarat Caziana Paun, medic ginecolog.

Citeşte şi: Bebeluş UCIS şi ÎNGROPAT ÎN GRĂDINĂ de propria mamă. Tatăl copilul a făcut denunţul