A doua persoană, arestată în cazul tânărului ucis în scara unui bloc din Capitală

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a unei tinere, coautor în cazul uciderii elevului de 16 ani de la Liceul "Tudor Vladimirescu". Trupul neînsufleţit al băiatului a fost găsit în scara unui bloc din sectorul 6 al Capitalei.

24 apr. 2013, 11:32
A doua persoană, arestată în cazul tânărului ucis în scara unui bloc din Capitală

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, tânăra, coautor la crimă, a fost reţinută iniţial de procurori pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

În sarcina inculpatei s-a reţinut că, în 8 aprilie, într-un imobil situat pe str. Cernişoara din sectorul 6, i-a aplicat o lovitură de cuţit în coapsa stângă (în apropierea arterei femurale) victimei, care ulterior a fost înjunghiată în zona pieptului şi de inculpatul Marius Ioniţă zis „Maka”, leziunile traumatice produse provocând decesul victimei, în vârstă de 16 ani, scrie Agerpres.

Sursa citată precizează că, anterior, în 10 aprilie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus reţinerea inculpatului Marius Ioniţă, iar o zi mai târziu, Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, în data de 8 aprilie, victima a urcat până la etajul 10 al unui bloc din strada Cernişoara nr. 45, sectorul 6 al Capitalei, unde locuia agresorul Ioniţă Marius, pentru că avea să-i dea nişte bani pentru un telefon pe care îl cumpărase de la el.

Achitase o parte din valoarea totală de aproximativ 200 – 300 de lei şi trebuia să-i aducă restul de bani, însă elevul a spus că deocamdată nu-i are.

În acel moment, cei doi se aflau pe scara blocului, iar agresorul, nervos pe răspunsul elevului, i-a aplicat două lovituri de cuţit în picior şi în piept, leziuni care i-au fost fatale.

Cercetările în cauză sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB.