A escaladat Kilimanjaro la 10 ANI

Oisin McDevitt, un băiat de doar zece ani, a escaladat cel mai înalt munte din Africa, Kilimanjaro, împreună cu tatăl său.

09 ian. 2013, 07:02
A escaladat Kilimanjaro la 10 ANI

El este considerat cel mai tânăr alpinist din Anglia care a reuşit această performanţă.  Băiatul, împreună cu tatăl lui, au început expediţia în luna decembrie a anului trecut. Ei au reuşit să escaladeze muntele Kilimanjaro, cu o înălţime de 5.895 m, cel mai înalt de pe continentul african.

„A fost greu să urc, dar a fost un sentiment incredibil să ajung în vârf. Misiunea mea a fost terminată”, a declarat Oisin, tânărul de doar 10 ani din Jersey, Anglia.

Tatăl lui, în vârstă de 42 de ani spune că este foarte mândru de odrasla sa, după ce au reuşit să escaladeze într-un timp foarte scurt, de doar patru zile. El a declarat pentru The Sun că majoritatea oamenilor au nevoie de şase sau şapte zile pentru a urca cel mai înalt munte din Tanzania.

„A trebuit să săpăm un şanţ în jurul cortului pentru a împiedica ploaia să intre. Majoritatea oamenilor urcă în şase sau şapte zile. Sunt foarte mândru de copilul meu”, a comentat Fergus pentru publicaţia engleză.