A fost anunţat preţul pentru Dacia Jogger. Cât costă noua maşină

Dacia a anunţat marţi preţurile pentru noul model Jogger. Vehiculul de familie al producătorului de la Mioveni poate fi comandat începând cu 1 decembrie în România.

30 nov. 2021, 11:32

A fost anunţat preţul pentru Dacia Jogger. Noua maşină este disponibilă pe piaţa din România în două configurații – cu cinci şi cu șapte locuri – şi în două versiuni de echipare: Essential şi Comfort. Acestora li se adaugă, încă de la lansare, o serie limitată, intitulată „Extreme”, care cuprinde elemente de design specifice, conform Economica.net.

A fost anunţat preţul pentru Dacia Jogger. Cu ce motorizări poate fi comandată în România

Dacia Jogger dispune de două motorizări – propulsorul cu alimentare mixtă benzină/GPL ECO-G 100 şi noul motor TCe 110 cuplat cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Ambele motoare sunt echipate cu sistemul Start & Stop și sunt conforme normei Euro 6D Full.

Citeşte şi: Dacia Duster vs. Audi RS Q8. Testul comparativ în care SUV-ul românesc a ieşit la egalitate cu rivalul de peste 100.000 de euro

Cât costă Dacia Jogger. Preţul de pornire pentru varianta de 5 locuri

Prețurile variază între 13.990 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Essential în configurație cu 5 locuri, echipată cu motorul ECO-G 100 şi 16.950 Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort în configurație cu 7 locuri, echipată cu motorul TCe 110.

În ceea ce priveşte Seria Limitată „Extreme”, aceasta afișează prețuri cuprinse între 16.800 Euro (TVA inclus) în cazul variantei cu 5 locuri şi motorizare ECO-G 100 şi 18.000 Euro (TVA inclus) pentru configurația cu 7 locuri şi motorizare TCe110.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km. Primele livrări sunt programate în luna martie 2022.

Dacia Spring, în semifinala competiţiei Car of the Year 2022

Dacia Spring s-a numărat printre cele 39 de autoturisme ajunse în semifinala prestigioasei competiții Car of the Year (COTY) 2022. Din păcate, maşina produsă în China nu s-a calificat în finală.

Juriul Car of the Year 2022 a decis luni modelele finaliste. Dintre cele 39 de autovehicule ajunse în semifinală, doar șapte vor participa la votul final care va avea loc la finalul lunii februarie a anului viitor.

Pe 15 noiembrie, juriul COTY 2022 a anunțat lista cu cele 39 de semifinaliste ale competiției, iar printre acestea s-a aflat și modelul electric Dacia Spring. Din nefericire, vehiculul mărcii românești, parte a grupului Renault, fabricat în China, nu se mai află și pe lista finalistelor dată publicității pe 29 noiembrie.

Conform COTY, finalistele ediției din acest an a competiției sunt, în ordine alfabetică: Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Peugeot 308, Renault Megane E-Tech și Skoda Enyaq iV.

Citeşte şi: Dacia a majorat prețul modelului Spring în România