A fost aprobat ordinul privind calendarul de înscriere în învăţământul primar. Până când trebuie depuse cererile

Ministerul Educaţiei anunţă că ordinul privind aprobarea calendarului de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2023-2024 a fost aprobat, urmând a fi publicat în Monitorul Oficial. Cererile de înscriere în clasa pregătitoare vor fi completate şi depuse în perioada 3-18 mai, listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere urmând a fi publicate în 31 mai. A doua etapă de înscriere va începe în 5 iunie.

22 feb. 2023, 18:07
A fost aprobat ordinul privind calendarul de înscriere în învăţământul primar. Până când trebuie depuse cererile

A fost aprobat şi trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea Calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2023-2024.

Potrivit calendarului, cererile de înscriere vor fi completate, depuse şi validate în perioada 3-18 mai, între 19 şi 22 mai urmând să aibă loc procesarea cererilor şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie, în prima etapă de înscriere. Pentru elevii care solicită înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, pe locurile rămase libere, cererile vor fi procesate între 23 şi 29 mai.

Listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere vor fi publicate în 31 mai, la şcoli şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

A doua etapă de înscriere va începe în 5 iunie, depunerea cererilor fiind programată în perioada 6-12 iunie.

Listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate în 15 iunie, la sediile şcolilor.

Ordinul integral va fi afişat pe site-ul www.Edu.ro după publicarea în Monitorul Oficial.

Citeşte şi: Președintele Asociațiilor de Părinți (FNAP) cere resurse pentru atragerea forței de muncă: „Cu un salariu de 2.500 de lei nu va veni niciun IT-ist să predea într-o unitate de învățământ”