A fost campion cu Dinamo şi Rapid, dar acum munceşte pe şantier în Anglia. „Am pierdut tot după divorţ”

Cornel Buta, 41 de ani, campion cu Dinamo în 2000 şi cu Rapid în 2003, a ajuns să muncească în Anglia, unde a ales să o ia de la zero. Fostul fundaş dreapta s-a mutat în Londra din luna septembrie a anului trecut şi spune că a pierdut totul după ce s-a lăsat de fotbal.

18 iul. 2019, 04:39
A fost campion cu Dinamo şi Rapid, dar acum munceşte pe şantier în Anglia. „Am pierdut tot după divorţ”

Cornel Buta lucrează acum pe şantier, ca traffic marshal, şi spune că s-a adaptat bine la viaţa din Anglia.

„Nu este o muncă fizică grea. Nu mă dau în lături, oricum, dar nu am fost obişnuit niciodată pentru că singurul lucru pe care l-am făcut a fost fotbalul. M-am acomodat. Este un pic greu din cauza programului de la 8 dimineaţa la 6 seara. Dar mi-am intrat în ritm”, a declarat Cornel Buta pentru Ziarul Românesc.

Povestea de viaţă fabuloasă a unui fotbalist de Liga 1. Prins cu droguri în Anglia, acum lucrează ca frizer

Cornel Buta a încercat mai multe afaceri de când s-a lăsat de fotbal, dar nu au mers, aşa că a fost nevoit să apeleze la acest gest. Pe şantier lucrează mulţi români, unii dintre ei rapidişti, alţii dinamovişti, cărora nu le-a venit să creadă pe cine au coleg: „Au venit să mă întrebe dacă chiar eu sunt. Mulţi nici nu credeau. Mulţi rapidişti, dar şi dinamovişti. Unii când află numele sunt surprinşi. După imagine, poate că nu mă mai ştiu, dar mă ştiu după nume. Sunt 12-13 ani de când nu am mai jucat la Rapid”.

A mai avut o ofertă din Anglia, de a juca într-o ligă inferioară, însă a preferat să rămână lângă fetița sa: „Fetița avea trei ani, doar ce divorțasem, am vrut să fie ambii părinții lângă ea”.

FC Braşov, Dinamo, Rapid, FC Naţional, Volyn Luţk, Pandurii Tg. Jiu şi Poli Iaşi sunt echipele pe la care a jucat  Cornel Buta în carieră.