A fost creată o aplicaţie prin care se pot pune întrebări prietenilor cu ajutorul fotografiilor

Biz Stone, unul din fondatorii Twitter, a dezvăluit marţi o aplicaţie pentru smartphone-uri care, prin intermediul unei simple fotografii, permite utilizatorilor să pună întrebări prietenilor din reţelele de socializare despre un eveniment la care asistă sau un loc pe care îl vizitează.

08 ian. 2014, 06:42
A fost creată o aplicaţie prin care se pot pune întrebări prietenilor cu ajutorul fotografiilor

„De exemplu, mergeţi pe stradă şi vedeţi ceva neobişnuit. Vreţi să ştiţi ce este acel lucru. Lansaţi aplicaţia Jelly, faceţi o poză, încercuiţi cu degetul zona în cauză şi apăsaţi „Ce este acest lucru?”, au explicat creatorii aplicaţiei Jelly, care este disponibilă pentru dispozitivele Apple sau care rulează Android, pe pagina sa de internet, scrie Agerpres care citează AFP.

Fotografia poate fi vizionată de ceilalţi utilizatori Jelly, iar aplicaţia trimite o alertă atunci când se primesc răspunsuri. Jelly interacţionează cu listele de prieteni ale utilizatorilor de Facebook şi Twitter, continuă agenţia franceză de presă.

Facebook şi-a modificat anul trecut motorul de căutare, astfel încât membrii săi pot pune întrebări de interes general, de tipul: „Care sunt filmele la care se uită republicanii?”.

Şi site-uri interactive precum Quora şi Reddit permit utilizatorilor să caute răspunsuri pe numeroase subiecte.

„Într-o lume în care 140 de caractere sunt considerate lungimea maximă a unei postări, o fotografie face cât o mie de cuvinte”, susţin creatorii aplicaţiei Jelly.

Citeşte şi Smartphone-urile cu amprente digitale vor deveni ceva banal din 2014