A fost cutremur! În ce oraşe din România s-a simţit

Un cutremur s-a produs, în noaptea de luni spre marți, la granița cu România! Seismul s-a produs în Serbia și a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost localizat la numai 7 kilometri adâncime, potrivit www.infp.ro.

09 apr. 2019, 06:26
A fost cutremur! În ce oraşe din România s-a simţit

Un cutremur însemnat s-a înregistrat azi-noapte, la ora 01:44. Specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) au anunțat care a fost magnitudinea seismului, dar și în ce orașe din România s-au resimțit undele seismice.

Cutremur VIOLENT în urmă cu puţin timp. Clădirile înalte s-au zgâlţâit puternic

Pământul din Serbia, țara vecină de la sud de Dunăre, s-a mișcat semnificativ noaptea trecută, au declarat oficialii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime mică: doar 7 kilometri.

Undele seismice s-au resimțit și în unele orașe din țara noastră, printre care se numără: Drobeta-Turnu Severin, Reșița și Timișoara. 

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. “Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, potrivit The Guardian.