A fost declarat MORT, dar a ÎNVIAT înainte de necropsie

Un bărbat din India găsit căzut pe stradă, fără respiraţie şi puls, a fost dus la morgă şi declarat mort de către medici. Dar în scurt timp după ce a fost depus la morgă, bărbatul şi-a recăpătat cunoştinţa şi s-a "ridicat din morţi" înainte de a fi supus necropsiei.

13 oct. 2015, 19:49
A fost declarat MORT, dar a ÎNVIAT înainte de necropsie

Bărbatul trecut de 40 de ani fusese găsit căzut, în stare de inconştienţă, într-o staţie de autobuz de către un poliţist care patrula prin zonă. Acestal-a dus la Spitalul Sion, din Mumbai, unde medicii l-au declarat „mort”, după ce au constatat că bărbatul nu mai avea puls.

Trupul bărbatului a fost acoperit cu un cearşaf alb şi dus la morga spitalului, iar numele lui a fost trecut în registrulde decese, informează independent.co.uk.

Potrivit protocolului medical în astfel de cazuri, trupurile celor declaraţi morţi sunt ţinute aproximativ 2 ore pentru aşa-numita „perioadă de răcire”, potrivit Hindustan Times, citat de The Independent. Dar curtea era deja plină de cadavre, astfel încât bărbatul a frost dus direct în morgă, pentru a i se face necropsia. Faţa şi urechile bărbatului se umpluseră deja de viermi specifici cadavrelor care intră în descompunere, dar bărbatul avea încă puls, iar pupilele erau dilatate, ca la oamenii care sunt pe moarte.

Citeşte şi Un egiptean A ÎNVIAT la propriile funeralii

Norocul bărbatului a fost un felcer care transporta cadavrele la morgă şi a văzut că bărbatul respira şi deschisese ochii. Atunci, medicul care făcuse toate formalităţile legate de „moartea” bărbatului le-a distrus imediat, dar cazul a ajuns la poliţie. În urma anchetei s-a aflat că medicul fusese presat tocmai de către poliţilşti pentru a declara mai repede moartea bărbatului în certificatul de deces. Cauzele pentru poliţiştii au insistat ca medicul legist să declare noartea pacientului nu au fost precizate. 

Între timp, bărbatul care fusese declarat mort a fost dus la Terapie Intensivă, unde urmează un tratament de recuperare. Managerii spitalului s-au angajat să schimbe protocolul în astfel de cazuti, pentru ca evenimente de acest gen să nu se mai întâmple.