A fost descoperită EPAVA avionului malaezian dispărut? Un arheolog marin pretinde că ŞTIE UNDE ESTE

Un arheolog marin britanic pretinde că a identificat locul în care a căzut avionul companiei Malaysia Airlines, dispărută de pe ecranele radarelor în ziua de 8 martie, în Oceanul Indian.

01 mai 2014, 21:01

Tim Akers, un arheolog marin britanic în vârstă de 56 de ani susţine că a descoperit bucăţi din epava avionului companiei Malaysia Arlines, zborul MH370, în largul coastelor Vietnamului, la o distanţă de aproximativ 5.550 km de zona în care se desfăşoară operaţiunile de căutare a epavei, dezvăluie Daily Mail.

Akers mai precizează că bucăţile respective aşa cum apar acestea în imaginile culese prin satelit ar reprezenta în special fragmente din coada şi aripile avionului, precum şi din alte părţi ale aeronavei.

Arheologul a cercetat ani de-a rândul apele din largul coastelor australiene din dreptul oraşului Perth în speranţa de a da de urma unei nave de război, HMAS Sydney, dispărută în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În aproximativ aceeaşi zonă din vestul Australiei este căutată acum epava avionului malaezian, de către autorităţile australiene. 

Deocamdată, căutările nu au dus la niciun rezultat pozitiv, epava fiind încă de negăsit, în ciuda impresionantei mobilizări în cadrul acestor operaţiuni de căutare a Boeing-ului 777, care avea la bord 239 de persoane.

Akers susţine că avionul ar fi dispărut mai degrabă în Marea Chinei de Sud, decât în Oceanul Indian, în timp ce se îndrepta dinspre Kuala lumpur înspre Beijing.

El susţine că a descoperit ceea ce pare a fi o bucată din coada avionului, în largul coastelor Vietnamului, la aproximativ 2000 de kilometri de locul din care a decolat. Cercetătorul britanic a identificat presupusele resturi ale avionului malaezian în apropierea zonelor din care autorităţile vietnameze au primit un raport de la muncitorii petrolieri care lucrau acolo şi care văzuseră un „avion în flăcări căzând din cer”.