A fost desemnat cel mai bine îmbrăcat britanic din istorie

Cântăreţul britanic David Bowie a fost desemnat cel mai bine îmbrăcat britanic din istorie, detronând regi şi ducese din această ţară, potrivit unui sondaj publicat marţi de o revistă istorică a BBC.

15 oct. 2013, 18:50
A fost desemnat cel mai bine îmbrăcat britanic din istorie

Veteran al muzicii, David Bowie, în vârstă de 66 de ani şi autor al unor piese precum „Fashion” sau „Fame”, a fost unul din cei 10 nominalizaţi de industria modei şi de experţi renumiţi care au participat la elaborarea curioasei liste votate de cititorii publicaţiei. Bowie, care a fost nominalizat de designerul Wayne Hemingway, s-a plasat în topul preferinţei, cu 48,5 % din voturi, datorită stilului său caracteristic şi impactului pe care l-a avut în lume modei din această ţară, scrie Agerpres.

FOTO: Masayoshi Sukita

Alţi aspiranţi la statutul de cel mai bine îmbrăcat britanic au fost nimeni alţii decât Regina Elisabeta I, Georgiana Cavendish, ducesa de Devonshire şi George Bryan Brummell, cunoscut drept Beau Brummell, un arbitru al modei din perioada Regenţei. Regina, ducesa de Devonshire şi Beau Brummell au adunat 13,6% din voturi, 9,5% din voturi şi, respectiv, 8,4 % din voturi. Printre cei nominalizaţi s-au mai aflat şi regele Henric al III-lea, cunoscut pentru marea sa pasiune pentru ţesăturile de lux, politicianul Charles James Fox, Samuel Pepys, ducesa de Rosse, Anne Messel (1902-1992) şi Regina Alexandra, consoarta regelui Edward VII.

Metamorfoza continuă la care s-a supus androginul Bowie timp de cinci decenii a determinat muzeul din Londra Victoria & Albert să-i dedice în acest an o amplă expoziţie. „David Bowie Is” a prezentat 300 de obiecte care ilustrează creativitatea, magnetismul şi prelungita „afacere” pe care cântăreţul şi-a menţinut-o cu moda, arta şi audiovizualul. În plus, artistul a pus capăt absenţei sale din lumea muzicală, lansând la 11 martie un nou album, „The Next Day”, care a ajuns încă din prima săptămână în topul vânzărilor şi a fost comparat cu lucrări precum „Lodger” (1979) sau „Monsters Scary” (1980).