A fost diagnosticată cu cancer de la ceea ce credea că e un simplu coș. A sângerat o săptămână: „Am fost în stare de șoc”

O femeie a trăit șocul vieții ei, în momentul în care a fost diagnosticată cu cancer. Totul a pornit de la ceea ce părea a fi un simplu coș. Femeia a fost supusă unei intervenții chirurgicale, iar medicii speră că nu vor fi necesare tratamente suplimentare.

04 mai 2023, 09:06
A fost diagnosticată cu cancer de la ceea ce credea că e un simplu coș. A sângerat o săptămână: „Am fost în stare de șoc”

O femeia a trecut prin clipe de coșmar după ce ceea ce credea că este un simplu coș s-a dovedit a fi cancer. O femeie în vârstă de 52 de ani, pe nume Michelle Davis, a observat că pe nas i-a apărut o umflătură roșie, însă femeia a fost destul de liniștită crezând că este un simplu coș. Umflătură i-a apărut anul trecut, în luna aprilie, însă femeia nu a fost deloc îngrijorată până când aceasta a devenit „foarte inflamată”.

Citește și: Carnea friptă la grătar dă naștere unor substanțe cancerigene. Avertismentul unui cunoscut nutriționist, de 1 Mai

În primă fază, aceasta a încercat să stoarcă coșul, însă nu se întâmpla nimic. Încercând să strângă mai tare, umflătura a început să sângereze, lucru care s-a întâmplat o întreagă săptămână. În cele din urmă femeia s-a hotărât să meargă la medic pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat cu privire la acest coș. Cum a văzut-o medicul a suspectat imediat că este vorba despre cancer.

Cum un simplu coș s-a dovedit a fi cancer

A fost efectuată o biopsie, în urma căreia s-a dovedit faptul că este vorba de carcinom bazocelular, o formă obișnuită de cancer de piele. Femeia a trebuit să suporte o intervenție chirurgicală, prin care i-a fost îndepărtată formațiunea. Acum aceasta se află în procesul de recuperare post-operator, iar medicii speră că aceasta nu va avea nevoie și de alte tratamente suplimentare.

„Am fost în stare de șoc când am aflat. Nu auzisem niciodată de carcinomul bazocelular”, a declarat femeia, scrie Mirror.

„A fost foarte tare, ca un vulcan sub piele. Mă plimbam cu prietena mea și, dintr-o dată, s-a oprit și mi-a zis că este mov, iar eu am spus că este doar un coș. Eram în faza de negare. M-am gândit ‘ce caut eu să am un coș la 52 de ani. O să treacă’, îmi tot spuneam. Se umfla și se retrăgea. Îmi amintesc că îl strângeam și nu ieșea nimic. Apoi a sângerat și a sângerat, timp de o săptămână”, a mai povestit aceasta.

Michelle a mers la medicul ei în februarie 2023 și i s-a spus că arată ca un cancer de piele. Femeia a fost apoi supusă unei reconstrucții cu lambou nazal la spitalul Ormiston, Auckland, în aprilie 2023, pentru a îndepărta formațiunea și a trage pielea nasului peste gaură.

Citește și: Leguma minune care previne cancerul. O poţi cumpăra cu 4 lei, din orice supermarket