A fost găsit anticorpul care poate distruge toate tulpinile coronavirusului. Descoperirea care ar putea pune capăt pandemiei

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină a Universităţii Washington din St. Luis au identificat un anticorp ce neutralizează în mod eficient aproape toate variantele cunoscute ale coronavirusului. Această descoperire ar putea pune punct pandemiei care a făcut milioane de victime.

11 oct. 2021, 09:40
A fost găsit anticorpul care poate distruge toate tulpinile coronavirusului. Descoperirea care ar putea pune capăt pandemiei

A fost găsit anticorpul care poate distruge toate tulpinile coronavirusului. Descoperirea uluitoare a fost făcută de cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Washington din St. Louis.

A fost găsit anticorpul care poate distruge toate tulpinile coronavirusului

Oamenii de ştiinţă de peste Ocean au făcut noi studii care indică faptul că trei variante noi, cu răspândire rapidă, ale virusului care provoacă COVID-19 pot sustrage anticorpii care acționează împotriva formei originale a virusului care a declanșat pandemia.

Cercetătorii au testat capacitatea anticorpilor de a neutraliza trei variante de virus în laborator. S-au făcut teste ale anticorpilor din sângele șoarecilor, hamsterilor și maimuțelor care fuseseră vaccinaţi cu un ser experimental COVID-19

De asemenea, oamenii de ştiinţă au testat tulpinile împotriva anticorpilor din sângele persoanelor care s-au recuperat de la infecția cu SARS-CoV-2 sau au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer.

Tulpina britanică ar putea fi neutralizată cu niveluri similare de anticorpi necesari pentru neutralizarea virusului original. Dar celelalte două variante au necesitat de la 3,5 la 10 ori mai mult anticorp pentru neutralizare.

În timpul experimentelor făcute pe şoarecii de laborator, oamenii de ştiinţă au descoperit un anticorp rezistent la toate variantele Covid.

Citeşte şi Femeile păstrează mai mulţi anticorpi decât bărbaţii. Adrian Marinescu: „Bărbaţii fac mai des forme severe decât femeile”

Coronavirusului foloseşte proteină spike pentru a infecta o celulă

Deoarece fiecare variantă de virus a avut mai multe mutații în gena spike, cercetătorii au creat un grup de viruși cu mutații unice, astfel încât să poată analiza efectul fiecărei mutații. Cea mai mare parte a variației eficacității anticorpilor ar putea fi atribuită unei singure modificări a aminoacizilor în proteina spike.

Modificarea a fost numită E484K şi a fost găsită în variantele B.1.135 (Africa de Sud) și B.1.1.248 (Brazilia), dar nu și B.1.1.7 (Marea Britanie). Varianta B.1.135 este răspândită în Africa de Sud, ceea ce ar putea explica de ce unul dintre vaccinurile testate la oameni a fost mai puțin eficient în Africa de Sud decât în ​​SUA, unde varianta este încă rară, a spus cercetătorul Diamond, potrivit EVZ. 

Cu ajutorul receptorilor RBD, acesta se atașează la receptorul ACE2 și, prin el, se deplasează prin corpul uman. O modalitate de a combate virusul este de a opri proteina spike să se lege la ACE2. Acest lucru poate fi realizat, în special, prin așa-numiții anticorpi neutralizanți.

„Anticorpii nu sunt singura măsură de protecție; alte elemente ale sistemului imunitar pentru a compensa rezistența crescută la anticorpi. Acest lucru va fi stabilit în timp, epidemiologic, pe măsură ce vedem ce se întâmplă pe măsură ce aceste variante se răspândesc. Vom vedea reinfectii? Vom vedea că vaccinurile își pierd eficacitatea și apare rezistența la medicamente? Sper ca nu. Dar este clar că va trebui să analizăm continuu anticorpii pentru a ne asigura că aceștia funcționează în continuare, pe măsură ce apar noi variante și se răspândesc și pot regla strategiile noastre de vaccin și anticorpi”, a mai spus expertul, potrivit source.wustl.edu.

Citeşte şi Vaccinul Moderna produce mai mulți anticorpi în cazul acestei categorii de vârstă. Descoperirea oamenilor de știință


loading...
Partenerii noștri