A fost găsit cadavrul adolescentei dispărute de mai bine de zece zile. Autorităţile aşteaptă rezultatul analizelor

Un trup neînsufleţit descoperit marţi în cursul căutărilor ar putea fi cel al tinerei franco-irlandeze Nora Quoirin, care a fost dată dispărută în urmă cu zece zile în Malaezia, a anunţat o organizaţie de caritate britanică, citată de AFP, informează Agerpres.

13 aug. 2019, 12:39
A fost găsit cadavrul adolescentei dispărute de mai bine de zece zile. Autorităţile aşteaptă rezultatul analizelor

„Un corp a fost găsit în timpul căutărilor Norei Quoirin”, potrivit unui comunicat al Lucie Blackman Trust, organizaţie de caritate britanică specializată în acordarea de ajutor familiilor din Marea Britanie în cazul persoanelor dispărute în străinătate.

„Deocamdată, nu putem confirma dacă este vorba într-adevăr de Nora. Totuşi, aceasta pare, din păcate, probabil. Verificări sunt în curs pentru a confirma identitatea şi cauzele decesului”, adaugă organizaţia, fără a oferi detalii suplimentare.

Autorităţile malaeziene nu au făcut pentru moment nicio declaraţie cu privire la această informaţie. Nora Quoirin, în vârstă de 15 ani, care suferă de un handicap mintal uşor, a dispărut în noaptea de 3 spre 4 august, la scurt timp după ce ajunse în vacanţă la complexul hotelier Dusun Resort, 70 km sud de Kuala Lumpur, împreună cu familia sa care locuieşte la Londra.

Rudele sale au evocat ipoteza unei răpiri, poliţia locală tratând cazul ca pe o dispariţie fără a exclude alte piste.

Peste 350 de persoane au fost mobilizate pentru a participa, cu sprijinul elicopterelor, câinilor şi scafandrilor, la căutările prin junglă în apropiere de Dusun Resort, în statul Negeri Sembilan.

În căutarea fetei s-au mobilizat şi şamanii, care prin ritualurile efectuate au încercat s-o localizeze pe adolescentă. La căutări au contribuit şi forţele de ordine din Marea Britanie, Irlanda şi Franţa.

După informaţiile despre descoperirea unui trup neînsufleţit, vehicule ale poliţiei au fost văzute îndreptându-se spre zona situată nu departe de complexul hotelier menţionat.