A fost găsită „Urechea diavolului”. Are 6,66 kilograme şi a fost descoperită pe vineri 13

De obicei, gasirea unei pepite de aur e o bucurie. Pentru minerii rusi din orasul Bodaibo a fost insa un prilej de groaza, deoarece au scos din pamant "Urechea diavolului". Astfel a fost botezata pepita, cantarind peste 6 kilograme, care a fost descoperita vineri, 13 iunie.

19 iun. 2014, 19:50
A fost găsită „Urechea diavolului”. Are 6,66 kilograme şi a fost descoperită pe vineri 13

Minerii care au gasit „Urechea diavolului” lucreaza pentru o companie privata care exploateaza zacamintele de aur de langa Bodaibo, un oras din centrul Siberiei.

Dat fiind ca este cea mai mare pepita de aur gasita vreodata in cei 150 de ani de istorie a minei, ar fi trebuit sa fie un prilej de bucurie, insa un concurs de imprejurari a facut ca minerii sa fie mai degraba inspaimantati de ceea ce au gasit. Pe langa forma bizara a bucatii de aur, care i-a facut pe oameni sa o boteze imediat “urechea diavolului”, descoperirea a fost facuta in noaptea cu luna plina din data de vineri 13. Iar greutatea ei este, foarte precis, de 6,66 kilograme, ceea ce i-a dus pe mineri cu gandul la faimosul “numar al diavolului”, scrie stirileprotv.ro