A fost inventată bricheta uriaşă care seamănă cu o sabie laser din Star Wars

Allen Pan a inventat cea mai letală brichetă din lume, ,, sabia laser''. Aceasta este cel mai probabil echivalentul cel mai apropiat al lumii noastre, reale, de săbiile laser din Star Wars.

21 dec. 2015, 21:20
A fost inventată bricheta uriaşă care seamănă cu o sabie laser din Star Wars

Allen Pan e un cunoscut inventator de obiecte și aparate inspirate din filme. Acesta a recreat ciocanul lui Thor, sau Rasengan-ul din Naruto. Inventatorul  nu a putut ignora fenomenul Star Wars și a decis să facă o sabie laser cât mai aproape de realitate, potrivit playtech.ro.

Lama e făcută din nicrom (un amestec de metanol și acetonă) ce este aprinsă cu o scânteie. Lichidul e introdus într-un mâner ce este de fapt o brichetă mai mare, iar jetul de nicrom este pulverizat și aprins luând forma unui jet subțire și lunguieț.

Nicromul este pulverizat folosind butan și are de asemenea o mică valvă astfel încât să împiedice explozia de lichid aprins peste tot. Pentru a face ca iluzia de sabie laser din Star Wars să fie completă, dispozitivul vine echipat și cu un mic difuzor ce redă efectele audio din filme atunci când sabia este activată.

Dacă amestecul de culoare albastră nu v-ar conveni, Allen poate introduce acid boric în amestec, astfel încât flama să iasă verde, așa cum purtau cavalerii Jedi.

Citeşte şi