A fost inventată trotineta de zăpadă. Prototipul de la Brașov, probat pe pârtie

Un fost consilier județean și actual șef al Agenției Metropolitane Brașov, de profesie inginer, a inventat trotineta de zăpadă cu trei tălpi. Aceasta se pliază și poate fi folosită de copiii și adulți.

21 ian. 2021, 16:29
A fost inventată trotineta de zăpadă. Prototipul de la Brașov, probat pe pârtie

A fost inventată trotineta de zăpadă. Dragoș David și-a adaptat trotineta cu care se deplasa din aprilie până în octombrie, iar acum aceasta poate fi folosită inclusiv pe pârtie, conform bzb.ro.

Citește și: Aglomeraţie la munte în mijlocul săptămânii. Turiştii s-au îmbulzit la terase şi telegondolă

Fostul șef al Agenției Metropolitane a făcut proiectul, iar mai mulți prieteni au făcut o modificare, așa încât, în partea din spate a trotinetei să existe două tălpi. Prin acest mod, stabilitatea este mai bună și poate fi folosită și de adulți, chiar dacă aceștia au o greutate mai mare.

”Ideea mi-a venit de la faptul că trotineta este un mijloc de transport ecologic pe care, de patru ani , îl folosesc intensiv. În plus, mi-aduce aminte de copilărie, când unii aveam o trotinetă, albastră, de obicei, cu roţi mai mari, aşa că, de patru ani, am revenit la aceasta pasiune şi am zis să nu o ţin peste iarnă în cămară, am găsit pe Internet aceste tălpi speciale pentru trotinete. Modificarea constă în dispozitivul din spate, pentru o portanţă mai bună şi pentru greutatea pe care o suportă mult mai bine decât o singură talpă”, a explicat Dragoş David.

A fost inventată trotineta de zăpadă. Aceasta este potrivită și pe pârtie, fiind comodă și ușor de utilizat. De asemenea, și oprirea se face simplu, exact ca în cazul unei trotinete normale. Trotineta de zăpadă este vedeta pârtiilor din Brașov, turiștii stând la coadă să vadă invenția brașoveanului.

”Este o trotinetă reglabilă, ea se pliază şi o car mai uşor în mână. Am şi un suport de umăr, o bandă de umăr cu care o prind şi o transport, iar la coborâre te sui pe ea şi îi dai drumul la vale. Oprirea este relativ simplă, nu prinde viteză mare şi atunci se opreşte exact ca atunci când mergi pe asfalt cu trotineta, adică pui piciorul jos şi faci un mic bracaj din ghidon”, a mai dezvăluit Dragoş David.

 


loading...