A fost modificată legea pensiilor! Care sunt românii care vor rămâne fără venituri

Publicat: Duminică, 04 August 2019 12:50 // Actualizat: Duminică, 04 August 2019 12:51 // Sursa: romaniatv.net

Legea Pensiilor a fost modificată, iar schimbările aduse acesteia nu sunt deloc pe placul unor români, întrucât unii dintre ei nu vor mai încasa venituri.

Mai exact, noua modificare a legii, care a fost publicată de curând în Monitorul Oficial, vizează pensia de invaliditate și se va acorda numai celor care au realizat stagii de cotizare în sistemul public de pensii.

Pensia de invaliditate este unul dintre cele patru tipuri de pensie din Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, care a fost publicată pe 9 iulie în Monitorul Oficial nr. 563 și care urmează să intre în vigoare pe 1 septembrie 2021. În viitoarea lege, pensia de invaliditate va fi acordată celor care nu au îndeplinit vârsta standard de pensionare (la fel ca acum), dar care au realizat stagii de cotizare în sistemul public de pensii (condiție la care se vor raporta autoritățile indiferent de cauza pentru care se cere această pensie ori de gradul de invaliditate).

Legea se referă acum la doar două tipuri de cauze (de pierdere totală sau a cel puțin jumătate din capacitatea de muncă) în care pensia se acordă dacă sunt îndeplinite și cele două cazuri, precum accidente de muncă ori boli profesionale, dar și boli ori accidente care nu au legătura cu munca.

De cealaltă parte, în noua lege, schizofrenia, SIDA și neplaziile nu mai sunt precizate drept cauza pentru care se poate obține pensia de invaliditate.

Totuși, prevederea referitoare la pensiile de invaliditate legate de evenimentele din decembrie 1989 va rămâne.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor pensii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7415
RON
20 Sep
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H