A fost prins PRIMUL ROMÂN care a vrut să se alăture Statului Islamic

Un român a încercat să se alăture Statului Islamic, organizaţia care a semănat teamă în întreaga lume. Bărbatul a fost prins de poliţiştii turci la graniţa cu Siria.

23 iul. 2015, 13:36
A fost prins PRIMUL ROMÂN care a vrut să se alăture Statului Islamic

Românul care a încercat să se înroleze în rândurile grupării teroriste a fost prins la graniţa turco-siriană în prima jumătatea a acestui an. Informaţia vine din presa din Turcia, care vorbeşte de peste 450 de combatanţi străini care încercau să se alăture organizaţiei teroriste în Siria în primele şase luni ale anului, potrivit România TV

Bărbatul reţinut în Turcia nu este primul caz al unui român care vrea să se alăture organizaţiei teroriste. În octombrie anul trecut, fostul şef al spionajului românesc, Theodor Meleşcanu, vorbea despre un alt caz.

„A fost la un moment dat un roman la care nu a fost foarte clar dacă s-a dus, nu s-a dus, a ajuns până la urmă. Ştim că a plecat din România cu intenţia să ajungă, nu ştim dacă a ajuns, ce a făcut”, a declarat Theodor Meleşcanu, fost şef al SIE.

Statul Islamic, gruparea sunnită care în doar câteva luni a ocupat vaste teritorii din Irak şi Siria, numără între 40 şi 60 de mii de militanţi. În rândurile organizaţiei teroriste luptă un număr impresionant de străini, veniţi din toate colţurile lumii. În mai, un oficial al Departamentului de Stat american estima numărul luptătorilor străini la 22 de mii.

Atacurile, dar şi clipurile de propagandă ale temutei organizaţii, au semănat panică în rândul populaţiei din întreaga lume. Gruparea a revendicat în ultima perioadă atacurile sângeroase din Franţa şi Tunisia.