A fost realizat primul ARBORE al VIEŢII complet, în variantă digitală. Cunoaşte-ţi originea

Publicat: Luni, 21 Septembrie 2015 12:33 // Actualizat: Luni, 21 Septembrie 2015 12:33 // Sursa: romaniatv.net

Cercetători de la 11 organizații au creat o hartă completă a tuturor formelor de viață cunoscute, accesibilă oricărei persoane dornice să o consulte, relatează publicația Christian Science Monitor. Rezultatul este un "arbore al vieții" în format digital, o hartă genetică ce reunește 2,3 milioane de specii de animale, plante, ciuperci și microbi, care s-au dezvoltat, de-a lungul timpului, dintr-un strămoș comun.

Într-un articol apărut la 18 septembrie în Proceedings of the National Academy of Sciences, cercetătorii au subliniat că "The Open Tree Taxonomy" este primul rezultat al agregării a zeci de mii de arbori ai evoluției deja publicați într-o hartă completă a tuturor formelor de viață.

Arborele în format digital, care ilustrează evoluția organismelor de la începutul vieții pe Pământ în urmă cu peste 3,5 miliarde de ani, poate fi folosit și updatat de oricine pe site-ul opentreeoflife.org.

"Există un decalaj destul de mare între totalitatea lucrurilor pe care oamenii de știință le cunosc despre modul în care sunt legate între ele viețuitoarele și ceea ce este de fapt disponibil în format digital", a declarat Karen Cranston, cercetătoare la Universitatea Duke, a declarat într-un anunț despre proiect.

Doar unul din șase studii publicate în circa 100 de jurnale în perioada 2002-2012 au date în format digital pe care alții le pot utiliza, au indicat cercetătorii. Majoritatea celor 7.500 de arbori ai evoluției sunt prezentați în format PDF sau de poză, ceea ce face ca aceștia să nu poată fi cu ușurință descărcați sau integrați cu alte date. Din acest motiv, prima versiune a pomului vieții se bazează pe doar 484 de astfel de arbori care documentează evoluția genetică a speciilor, potrivit Agerpes.

Realizarea arborelui a durat trei ani și a implicat între alții cercetători de la Muzeul Field de Istorie Naturală din Chicago, de la firma de dezvoltare web Interrobang, de la Universitatea din Michigan, Universitatea din Florida, Universitatea Duke și de la George Washington University.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H