A fost reconstituit filmul crimei din Botoşani. Ce a făcut fotograful când a ajuns în pădurea în care a ucis-o pe Petronela Mihalache

La zece zile de la crima care a îngrozit o ţară întreagă şi care a avut loc într-o pădure de la marginea oraşului Botoşani, anchetatorii au reconstituit momentul uciderii tinerei de 18 ani. La locul faptei a fost adus şi criminalul, un adolescent de 17 ani. Acesta a mers alături de procurori şi poliţiştii criminalişti cărora le-a explicat modul în care s-a petrecut tragedia.

07 mai 2018, 13:22
A fost reconstituit filmul crimei din Botoşani. Ce a făcut fotograful când a ajuns în pădurea în care a ucis-o pe Petronela Mihalache

Însoţit de mascaţi, autorul crimei a reconstituit pentru anchetatori momentul uciderii. Acesta le-a explicat pas cu pas poliţiştilor modul în care a acţionat.

Tânărul a avut un moment în care s-a aşezat în genunchi şi, folosindu-se de un manechin, le-a arătat anchetatorilor cum a ucis-o pe fată. El a mai povestit că după crimă s-a dus în cimitirul din apropiere unde a vrut să se odihnească, dar că poliţiştii locali l-au legitimat pentru că l-au văzut plin de sânge pe pantaloni. Acesta le-a spus agenţilor că s-a împiedicat şi s-a lovit. Oamenii legii l-au trimis la spital pentru a-şi îngriji rănile.

Între timp, sora adolescentului a lansat o ipoteză șocantă. Tânăra a scris pe o reţea de socializare că fratele său este nevinovat și că a recunoscut crima abominabilă pentru a-şi scăpa iubita de închisoare. Aceasta din urmă are calitate de martor în dosar, dar momentan nu poate fi audiată pentru că este internată la Spitalul de Psihiatrie.

Petronela Mihalache a fost omorâtă cu 32 de lovituri de cuțit într-o pădure de la marginea orașului Botoșani. Criminalul ar fi făcut totul într-un moment de furie după ce victima i-ar fi jignit iubita. Tânărul face parte dintr-o familie dezorganizată. Nu și-a cunoscut tatăl iar mama lui era plecată la muncă în străinătate.

Citeşte şi Petronela, fata înjunghiată cu 30 de lovituri de cuţit, schimb de mesaje cu iubita criminalului chiar înainte de oribila crimă FOTO