A fost suplimentat numărul de hinghieri în Capitală

Numărul de hingheri a fost suplimentat în Bucureşti, a anunţat marţi directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

10 sept. 2013, 08:58
A fost suplimentat numărul de hinghieri în Capitală

Şeful ASPA s-a prezentat de dimineaţă la Parchetul General, unde a depus documente în legătură cu asociaţia Caleidoscop, în evidenţa căreia figura unul dintre câinii care l-au muşcat pe băieţelul de patru ani şi i-au provocat moartea, informează Agerpres.

După ce a ieşit din sediul Parchetului, Răzvan Băncescu a anunţat că ASPA a suplimentat de marţi numărul hingherilor. 11 echipaje formate din cel puţin doi prinzători vor acţiona pe teren, faţă de trei câte erau până în prezent.

De asemenea, el a declarat că se fac eforturi pentru a găsi noi adăposturi unde să fie cazaţi maidanezii luaţi de pe străzile Capitalei.

Director ASPA a mai spus că de la moartea băieţelului de patru ani a crescut numărul solicitărilor făcute de către cetăţeni pentru prinderea maidanezilor. Dacă înainte erau 70-80 pe zi, acum numărul acestora este de peste 200 zilnic.

Întrebat dacă ASPA a început eutanasierea câinilor maidanezi, în baza hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 6 septembrie, Răzvan Băncescu a spus că mai întâi acest act normativ trebuie verificat de Prefectura Bucureşti şi apoi pus în aplicare.