A fost testat de 78 de ori și se află încă la izolare. Bărbatul care de 14 luni este depistat întruna pozitiv cu coronavirus

Muzzafer Kayasan din Turcia este unul dintre deținătorii recordului mondial în ceea ce privește infecţia cu Covid. El este depistat pozitiv de 14 luni și aproape că face naveta între spital și casă.

08 feb. 2022, 15:44
A fost testat de 78 de ori și se află încă la izolare. Bărbatul care de 14 luni este depistat întruna pozitiv cu coronavirus

„Până acum a făcut 78 de teste pentru coronavirus și de fiecare dată a primit rezultate pozitive”, a informat site-ul oficial de prevenire şi combatere a răspândirii Covid-19, din Turcia.

Muzzafer Kayasan, un pacient cu leucemie, a fost diagnosticat pentru prima dată cu coronavirus în noiembrie 2020, când a şi fost internat în spital. A fost externat după două săptămâni și s-a întors la domiciliul său din districtul Saryia, din Istanbul, așteptând o recuperare completă în autoizolare. Dar acesta avea să fie doar începutul lungii sale captivități.

Potrivit reglementărilor turcești, autoizolarea se încheie după două săptămâni dacă testul la coronavirus este negativ. Cu toate acestea, toate cele 78 de teste pe care le-a făcut Kayasan au arătat că este încă pozitiv. A petrecut nouă luni în spital și alte cinci luni acasă, în autoizolare, a informat ziarul Sabah.

Citeşte şi Medicul Radu Ţincu este infectat cu coronavirus: „Sunt vaccinat, am şi booster”

Muzzafer a făcut apel la autorități să găsească o soluție pentru situația sa, el fiind practic obligat să-și petreacă zilele singur acasă, unde nu-și poate vedea decât prin fereastră copiii și nepoții.

Medicii spun că analizele sale sunt încă pozitive ca urmare a sistemului imunitar slăbit din cauza leucemiei.

Citeşte şi Mădălin Ionescu, în stare gravă la spital după ce s-a infectat cu Omicron: „Boala a debutat furtunos. În a 11-a zi am ajuns la spital. Am slăbit 5 kg”