A fost ucisă pentru că era prea frumoasă. Vezi care este povestea „Divei” otrăvite din perioada interbelică

Frumuseţea i-a adus moartea celei mai frumoase femei din perioada interbelică. Fostă Miss România în 1926 şi considerată  cea mai frumoasă femeie din ţară, Tita Cristescu a murit otrăvită când avea doar 27 de ani. Criminalul a fost descoperit abia după mai bine de un deceniu, după ce a mărturisit totul în timp ce se afla pe patul de moarte.

12 sept. 2015, 08:01
A fost ucisă pentru că era prea frumoasă. Vezi care este povestea „Divei” otrăvite din perioada interbelică

Tita Cristescu a fost fiica unui vestit om politic al regimului comunist şi a fost o adevărată divă a Bucureştiului în perioada interbelică. A fost implicată în diverse relaţii amoroase şi era întreţinută de amanţii bogaţi.

Tatăl său era Gheorghe Cristescu, zis ”Plăpumarul”,şi era cunoscut drept primul secretar general al Partidului Comunist din România. Tita a fost al treilea copil al comunistului care câştigase bani şi faimă, dincolo de graniţele ţării, din meseria de plăpumar. Pentru fata lui, de o frumuseţe ieşită din comun, Cristescu a sperat să obţină o partidă bună şi să o mărite cu un personaj de vază al vremii, scrie adevarul.ro

Astfel, tânăra a ajuns să se căsătoareacă la o vârstă fragedă cu Alexandru Ionescu Bujor, un afacerist bogat. Căsnicia sa nu a durat însă foarte mult, încheindu-se în momentul în care soţul său a dat faliment şi a ajuns sărac.

Tita Cristescu a cochetat o perioadă cu o carieră în actorie însă nu a avut foarte mult succes iar în 1926 a câştigat titlul de Miss România.

Tânăra a avut mai multe relaţii amoroase, printre care una şi cu inginerul Liviu Ciulei, în ciuda faptului că acesta era căsătorit şi avea chiar şi doi copii. Cei doi au avut o relaţie şase ani, timp în care acesta îi promisese chiar că va divorţa şi o va lua de soţie. Sătulă de promisiuni, Tita a s-a despărţit de inginer şi a început să flirteze cu diplomatul Cuza Hotta. Acesta însă nu a fost niciodată acceptat de familia tinerei deoarece era sărac.

După o tentativă eşuată de sinucidere, viaţa Titei părea că se va schimba. Tânărul de care era îndrăgostită, urma să o ceară de soţie. Cu toate acestea însă, destinul fetei a luat o întorsătură urâtă chiar în ziua de Ajun. Aceasta a murit la scurt timp după ce a mâncat două bomboane trimise de inginerul Ciulei.

La autopsia s-a stabilit că Tita fusese otrăvită. Principalii suspecţi au fost atunci sevitoarea care i-a dat cutia cu bomboane şi Ciulei, cel care i le-a trimis.

După câteva cercetări, poliţiştii au stabilit că servitoarea nu avea cum să fie vinovată deoarece ar fi fost incapabilă să injecteze otrava în bomboane. Principalul suspect a rămas însă Ciulei care după ceva timp a fost şi el absolvit de orice vină deoarece procurorii nu au reuşit să strângă suficiente dovezi care să-l incrimineze.

Acum, după aproape 20 de ani, adevăratul vinovat şi-a mărturisit crima. Servitoarea Maria Suciu, a mărturisit totul pe patul de moarte:  ”Pentru că era prea frumoasă, avea de toate, iar eu nu aveam nimic”.

Astfel,  Miss România fusese ucisă din invidie şi gelozie chiar de slujitoarea pe care anchetatorii nu au crezut-o capabilă să folosească o seringă cu care s[ injecteze otrava în bomboane.