A furnizat informaţii ce au dus la lichidarea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Cine va primi recompensa de 25 de milioane de dolari

Publicat: Joi, 31 Octombrie 2019 12:04 // Actualizat: Joi, 31 Octombrie 2019 12:04 // Sursa: romaniatv.net

O persoană care a furnizat informaţii ce au condus la Abu Bakr al-Baghdadi, ucis într-un atac, în weekend, urmează să primească întreaga recompensă sau o parte a recompensei în valoare de 25 de milioane de dolari promisă oricui ar fi oferit informaţii cruciale despre liderul Statul Islamic, dezvăluie The Washington Post (WP), relatează AFP.

Potrivit ziarului american, această persoană este sus plasată în rândul SI şi era însărcinată cu organizarea deplasărilor în Siria ale celui mai căutat om din lume, supranumit ”Fantoma”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o operaţiune a forţelor speciale americane la Barisha, un sătuc situat în nord-vestul Siriei în apropiere de frontiera cu Turcia, Abu Bakr al-Baghdadi s-a detonat împreună cu trei copii de-ai săi, potrivit preşedintelui american Donald Trump, după ce a fost încolţit într-un tunel sub casa în care se ascundea, informează news.ro.

Potrivit WP, această persoană, prezentă în timpul operaţiunii militare, a fost scoasă din zonă, două zile mai târziu, împreună cu familia sa.

Statele Unite au oferit până la 25 de milioane de dolari recompensă în schimbul unor informaţii despre ”califul” autoproclamat al SI, potrivit news.ro.

”Sursa” americanilor le-a furnizat o descriere a ascunzătorii lui al-Baghdadi, de la dispunerea camerelor şi tunelurilor secrete şi până la numărul paznicilor.

Această persoană - care s-a întors împotriva SI după uciderea unui membru al familiei de către gruparea jihadistă, potrivit unui oficial citat de Washington Post - a intrat în contact cu kurzii, care au transferat-o americanilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H