A găsit o comoară într-un tanc, dar... Află ce a păţit un colecţionar de vehicule militare GALERIE FOTO

Publicat: Joi, 13 Aprilie 2017 21:55 // Actualizat: Joi, 13 Aprilie 2017 22:29 // Sursa: romaniatv.net

Un britanic colecţionar de vehicule militare a găsit o adevărată comoară în rezervorul unui tanc pe care tocmai şi-l achiziţionase la o licitaţie online. În rezervorul de carburant, britanicul a găsit nu mai puţin de 25 de kilograme de aur, scrie The Sun.

Bucuria britanicului Nick Mead, în vârstă de 55 de ani, a fost scurtă. Vehiculul militar achiziţionat de britanic la licitaţie era un tanc irakian din primul război din Golf - o piesă de artilerie foarte frumoasă. Era bucuros de achiziţie, mai ales că aceasta ar fi urmat să fie cea de-a 151 dincolecţia sa de astfel de vehicule. 

Britanicul a chemat un mecanic să pună împreună tancul la punct - un exemplar T69 care este o variantă a tancului rusesc T54- pentru a se asigura că funcţionează bine. Piesa de artilerie a fost achiziţionată  cu 35.000 de euro.

La un moment dat, au ajuns la rezervorul de benzină. Acolo, Nick l-a rugat pe mecanicul său să se uite cu atenţie şi în rezervor, pentru că, provenind din Irak, în rezervorul tancului ar fi putut să fie ascunse şi arme.

Mare le-a fost mirarea amândurora când au descoperit în rezervor nu arme, ci 25 de kilograme de aur, în 5 lingouri de aur a câte 5 kilograme fiecare, valoarea acestora ridicându-se la 2,3 milioane de euro.

Surprins de descoperire, Nick a chemat poliţia, iar aceasta a decis să confişte lingourile găsite de el în rezervorul tancului, potrivit The Sun. 

Nick a rămas fără ligouri, iar acum se fac investigaţii pe lângă autorităţile din Kuweit pentru identificarea adevăratului proprietar al lingourilor de aur găsite de englez în tancul luat la licitaţie.

Vehiculul fusese folosit de către soldaţii lui Saddam Hussein în primul război din Golf , în 1990 şi 1991

Britanicul este dezolat de confiscarea aurului şi a ameninţat că, dacă nu îşi va recupera ligourile, va păstra tancul în colecţia sa de vehicule militare, fără să plătească preţul de achiziţie. 

La râdul său, publicaţia MailOnline informează că ancheta este centrată pe Kuweit, ţară devastată de către forţele irakiene în invazia din august 1990, la ordinul lui Saddam Hussein.
loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aur confiscat comoară lingouri de aur războiul din golf rezervor de benzină tanc
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 apr 22:14
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU IONICA
PARINTELE A ZIS CA TREBUIE SA INVATAM COPIII IN PRIMUL RAND SA FIE DREPTI SI BUNI-ASTA-I MOSTENIREA PE CARE O LASAM NISTE SUFLETE DREPTE SI BUNE-ASTA REZOLVA TOATE NEAJUNSURILE : DACA ERAU DREPTE LUCRURILE LA NOI SE DOVEDEA PANA ACUM DE CE S-A ARUNCAT CU PIETRELE SUFERINTEI IN ATATIA OAMENI NEVINOVATI: E O STARE DE LUCRURI CARE S-A PUTUT OBSERVA DE MULTA LUME:
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H