A început a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare

Miercuri a început a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare, părinţii urmând să depună dosare la şcoli în perioada 30 martie - 8 aprilie, iar afişarea rezultatelor se va face pe 15 aprilie, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei.

30 mart. 2016, 08:56
A început a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare

Începând de miercuri, părinţii pot depune dosarele la şcoli, în a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare. Astfel, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, această etapă de înscrieri la pregătitoare se va desfăşura în perioada 30 martie – 15 aprilie.

30 martie – 08 aprilie este perioada în care se depun cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

În perioada 11 -15 aprilie se va face procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.

CITEŞTE ŞI CLASA PREGĂTITOARE. 99,1% dintre cererile de înscriere, depuse în prima etapă, au fost admise

Pe 15 aprilie se vor afişa, în unităţile de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

În perioada 19 – 22 aprilie se vor centraliza şi soluţiona, de către inspectoratul şcolar, cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.