A început BERLINALA 2015. Un film românesc este nominalizat pentru MARELE PREMIU

Cea de-a 65-a ediţie a Berlinalei a debutat joi seară în capitala Germaniei, unde 19 filme vor concura pentru a câştiga Ursul de Aur.

06 feb. 2015, 17:19
A început BERLINALA 2015. Un film românesc este nominalizat pentru MARELE PREMIU

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin se desfăşoară în perioada 5 – 15 februarie.

„Aferim!”, de Radu Jude, este singurul film românesc selectat anul acesta în competiţia oficială a Berlinalei. Lungmetrajul va fi prezentat pe 11 februarie în premieră mondială, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Din distribuţia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

„Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Pe de altă parte, în secţiunea Panorama Special a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de la Berlin va fi prezentat thriller-ul politic „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, un film inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror şi a presiunilor exercitate asupra sa.

De asemenea, lungmetrajul va fi prezentat în premieră mondială pe 11 februarie, urmând ca în cinematografele din România să fie lansat pe 27 februarie.