A început construcţia digului de protecţie în Şantierul Naval Damen Galaţi

La Şantierul Naval Damen Galaţi s-a început, luni, construcţia unui dig de apărare la Dunăre, având în vedere prognozele hidrologice care indică o creştere a nivelului fluviului pentru următoarele zile.

26 mai 2014, 14:34
A început construcţia digului de protecţie în Şantierul Naval Damen Galaţi

Purtătorul de cuvânt al companiei, Corina Pârvu, a declarat că la acţiune participă aproape 100 de muncitori, care vor manipula circa 2.000 de saci umpluţi cu nisip, cu care se va construi un dig de apărare cu o lungime de aproximativ 300 de metri, potrivit Agerpres.

Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a verificat începerea lucrărilor în Şantierul Naval Damen Galaţi.

Funcţie de cât va mai creşte nivelul Dunării, digul construit în şantierul naval se poate prelungi cu până la un kilometru.

Dunărea măsoară, luni, la Galaţi, 598 cm, cu doi cm sub cota de inundaţie.

Conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Şantierul Naval Damen a pus în aplicare prima etapă a planului de intervenţie în caz de urgenţă, acest lucru însemnând construcţia digului de apărare. El se va ridica pe două rânduri, din saci cu nisip, de-a lungul halei celei noi. Apa nu a intrat în şantierul naval decât foarte puţin, în zona unei macarale, dar nu pune în pericol fluxul tehnologic de acolo. Au pregătit şi pompele de evacuare a apei, însă nu credem că vor fi probleme„, a precizat Dorin Otrocol.